Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
13.05.2019
10:17
Foto: Ansat TV
V nedeljo je v Krškem potekal 22. tabor Slovenske ljudske stranke, na katerem se je med drugim predstavila skupna lista SDS + SLS pred prihajočimi evropskimi volitvami. Videozapisi v nadaljevanju.

22. tabor SLS v Krškem, 12. maj 2019

Bogovič: "Prepričan sem, da je to lista, s katero lahko nadaljujemo odlično začeto delo"

"Na naši listi je osem odličnih imen, štirje med njimi še sedaj delujemo v Evropskem parlamentu in prepričan sem, da je to lista, s katero lahko nadaljujemo odlično začeto delo in po drugi strani naredimo to, kar je potrebno narediti za Slovenijo, za Evropo. Tu moramo biti pozorni, vse prevečkrat slišimo za kaj je vse kriva Evropa, premalokrat pa se vprašamo, kaj smo tudi doma naredili, da bo nam lepše," pravi Franc Bogovič, evroposlanec in gostitelj tokratnega tabora SLS.

Kakšna so pričakovanja prihajajočimi volitvami? "Nadaljeval bi delo, ki sem ga na nek način pripravil. Pametne vasi postajajo politika, imeli bomo denar in to je treba spraviti v življenje. V politiki ni dovolj, da samo govorimo, ampak da imamo tudi rezultate. Nadaljevati bo treba s tem, da sem doma, v Posavju, v Sloveniji in da te evropske politike poenostavim in da jih ljudje razumejo. Da vsi skupaj vemo, da smo aktivni del te Evrope," je ob tem za ePosavje.com povedal Bogovič.

Podobnik: "Če želimo podpreti slovenskega kmeta, obrtnika in podjetnika, potem..."

Marjan Podobnik, presednik Slovenske ljudske stranke (SLS), je spomnil, da na evropskih volitvah odloča samo četrtina volivcev, zato se mu zdi udeležba članov in simpatizerjev SLS na njih še toliko bolj pomembna. "Če želimo podpreti slovenskega kmeta, obrtnika in podjetnika, ter če želimo, da bo slovensko podeželje ostalo živo, potem je treba iti na volitve in podpreti skupno listo SDS in SLS," je dejal Podobnik.

In kakšna je smer SLS-a? "Slovenska ljudska je preživljala burna obdobja, kot velja za življenje človeka, stranke in vsake stvari," je ob tem Podobnik povedal za ePosavje.com. "Vsekakor želimo v prvi vrsti zagovorniki tega, da živimo v normalni državi, da niso kmetje, podjetniki in obrtniki niso šikanirani z nenormalnimi zahtevami nekih pikolovskih zakonodaj, po drugi strani pa recimo drugi, ki vstopajo v Sloveniji tudi nezakonito kot nezakoniti migranti - za njih pa ne veljajo taka pravila, vse se gleda skozi prste, se pušča ljudi nezaščitene, nezavarovane. Želimo se zgledovati po Avstriji, Nemčiji, po uspešnih državah, ker verjamemo, da smo sposobni tega tudi v Sloveniji.

(bš)

krško
video

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja