Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
29.11.2021
14:47
29. november 2021
Foto: ePosavje.com
Napovedi vremenoslovcev so se uresničile, zbudili smo se namreč v zaneseženo ponedeljkovo jutro. A sneg ne bo dolgo zdržal, stopil ga bo torkov jugozahodnik. A v nedeljo bi lahko znova pobelilo.

Prvi sneg v zimski sezoni 2021 / 2022

KRŠKO V nedeljo zvečer so se z jugozahoda okrepile padavine in ob prodoru hladnega zraka je začelo snežiti, na Lisci so prve nedeljske centimetre zabeležili ob 22. uri, ko se je sneženje še okrepilo in do polnoči je padlo 10 centimetrov snega, snežilo je vse do jutra, ko so ob 6. uri na skoraj 1000 metrov nad morjem izmerili 25 centimetrov pozno novembrskega snega.

Na Gorjancih 11 cm snega

Vremenska motnja je na Gorjance prišla nekaj pozneje, a so kljub temu ob 12. uri na Planini v Podbočju še vedno izmerili 11 centimetrov snega. Na Gospodični na Gorjancih imajo 7, na Kumu 34 centimetrov snega. Torkovo jutro bo hladno, a bo zapihal jugozahodnik, v sredo in četrtek bo okoli 10°C. A le do noči s sobote na nedeljo, ko se bo znova ohladilo, v nedeljo pa bo znova snežilo.

Kako kaže v ponedeljek in torek?

Popoldne se bo delno zjasnilo, na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Goriškem in ob morju okoli 10 °C. V torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Jutro bo mrzlo in po nižinah megleno, popoldne pa bo ponekod že zapihal jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od -10 do -3, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od -1 do 4, na Goriškem in ob morju okoli 8 °C.

(eP)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče

Pridružite se nam

Novice iz Posavja