Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
12.08.2022
08:09
Sevnica
Foto: ePosavje.com
V Sevnici so za participativni proračun in projekte, ki jih bodo izvedli v naslednjem letu 2023, prejeli 29 predlogov. Glasovanje bo tudi letos potekalo prek SMS sporočil od 1. do 10. septembra.

120.000 evrov za projekte

SEVNICA Tako bodo v Sevnici za projekte, ki jih lahko predlagajo občani in jih nato izglasujejo, v proračun in izvedbo pa jih uredi občinska uprava, v naslednjem letu namenili 120.000 evrov. Občina Sevnica ima enajst krajevnih skupnosti, glede na geografske in poselitvene značilnosti posameznih krajevnih skupnosti so pri pripravi participativnega proračuna določili šest območij.

Glasovanje o 29 projektih bo v začetku septembra

Na poziv za podajo predlogov projektov za participativni proračun v naslednjem letu so v Sevnici prejeli 29 predlogov, največ (7) na območju Krajevne skupnosti Boštanj. Po pet predlogov so prejeli za dve območji - prvega za Krajevno skupnost Krmelj in KS Šentjanž, drugo območje je za KS Tržišče in KS Primož, na preostalih treh območjih so prejeli po štiri predloge. 

In kaj predlagajo občani?

Med 29 predlogi tako občani predlagajo med drugim obnovo perišča v Rovišču, postavitev senzoričnega vrta v Sevnici in večkratno prireditev Seunška odprta kuhinja, na Lukovcu si želijo novo opremo za kulturni dom in defibrilator, na Kompoljsko-Šmarskem polju pa vzpostavitev mreže meteoroloških postaj. V Krmelju bi si želeli novo postajališče za avtodome, v Telčah bi uredili okolico gasilskega doma, na območju Loke pri Zidanem Mostu pa bi ob sprehajalni poti ob Savi postavili solarne svetilke.

Vsi predlogi so na občinski spletni strani

Vseh 29 predlogov so sicer objavili na spletni strani Občine Sevnica, kjer so objavili tudi navodila za glasovanje o projektu. To bo sicer tudi letos pred SMS sporočil potekalo med 1. in 10. septembrom.

sevnica
participativni proračun

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice