Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
30.08.2019
13:09
Foto: Doroteja Jazbec
Po lanskoletni nenaklonjenosti vremenskih razmer (in je dogodek z letnico 2018 izpadel) je preteklo soboto Gasilski zvezi Radeče in organizatorjem PGD Jagnjenica uspelo izvesti 3. Golažijado.

3. golažijada Gasilske zveze Radeče

RADEČE Kuhanju golaža, ki je potekalo na nogometnem igrišču na Žebniku, se je odzvalo šest ekip, katere so sestavljali predstavniki PGD Radeče, PGD Vrhovo, PGD Jagnjenica in PGD Svibno (ločeno za naselji Počakovo in Svibno) kot tudi pripadniki krovne gasilske organizacije radeške občine, Gasilske zveze Radeče.

S pripravo priljubljene jedi na žlico so pričeli ob 9. uri zjutraj in nato rezultate posameznega ekipnega kulinaričnega ustvarjanja ob 14. uri predložili v ocenjevanje 7-članski komisiji, le-to pa so sestavljali po en pripadnik iz vsakega gasilskega društva, poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije, Matjaž Han, župan Občine Radeče, Tomaž Režun in regijski poveljnik (za celjsko gasilsko regijo), Bojan Hrepevnik.

Po tem, ko so prvi naziv najboljših v kuhanju gasilskega golaža leta 2016 (ko je ob 20-letnici delovanja Gasilska zveza Radeče prireditev vpeljala) osvojili člani PGD Radeče in se zmagovalne lovorike razveselili tudi leta 2017, je na 3. Golažijadi Gasilske zveze Radeče slavila kuharska ekipa PGD Jagnjenica, ki je ob razglasitvi prejela prehodni pokal, vse sodelujoče ekipe pa priznanja za sodelovanje.

Fotogalerija:

Sledilo je druženje gasilk in gasilcev vseh generacij, ki je do šeste ure popoldan potekalo na igrišču Kluba malega nogometa Žebnik, nato pa se je druženje zaradi dežja nadaljevalo v prostorih gasilskega doma na Jagnjenici.

Za sicer lanskoletno neizvedeno 3. Golažijado GZ Radeče, katera je bila prestavljena na letošnji avgust in tudi uspešno izpeljana, so organizacijsko poskrbeli v PGD Jagnjenica, prihodnje leto pa bo srečanje pripravilo PGD Vrhovo.

Doroteja Jazbec
Foto: Lucija Prašnikar

radeče
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja