Skip to main content
Ponedeljek, 26. februar 2024
10.12.2020
14:08
Krško, november 2020, COVID-19
Foto: arhiv ePosavje
Območno združenje Rdečega križa Krško se najiskrenejše zahvaljuje vsem, ki so se 7. in 8. decembra 2020, udeležili krvodajalske akcije, ki smo jo organizirali v Mladinskem centru Krško.

338 x hvala

338 x hvala, spoštovani krvodajalci, da zaradi vas življenje teče dalje. Hvala, ker se zavedate pomena krvodajalstva in nesebično podarjate delček sebe.

Iskrena zahvala pa gre tudi vsem medijem, ki so nam brezplačno pomagali pri oglaševanju krvodajalske akcije in vsem sodelujočim pri izvedbi le-te.

Daruj energijo za življenje

Novi koronavirus je globoko zarezal v naša življenja in s seboj prinesel prilagoditve in težave v gospodarstvu in zdravstvu. V teh težkih časih za naše zdravstvo je darovana kri krvodajalcev še toliko dragocenejša. Število krvodajalcev v Sloveniji potrjuje, da sta solidarnost in pomoč drugim tudi v teh nepredvidljivih časih pomembni in cenjeni vrednoti, ki ju moramo negovati in vzpodbujati .

Trije partnerji pri krvodajalski iniciativi »Daruj energijo za življenje«– Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino, Rdeči križ Slovenije in Petrol – obeležujejo deseto zaporedno leto sodelovanja na področju ozaveščanja javnosti o pomenu krvodajalcev in darovanja krvi za zdravljenje bolnikov. V časih, ko se srečujemo z vrsto neznank, ko smo prisiljeni velik del življenja preživljati v virtualnem svetu, potrebe po darovani krvi v resničnem svetu, ki ga je zaznamovala nova koronavirusna bolezen, ostajajo. Z decembrsko akcijo s sloganom »Skupaj nas drži darovana kri« se za izkazano pomoč in sodelovanje zahvaljujejo vsem krvodajalcem in hkrati vabijo nove krvodajalce, pa tudi prebolevnike covida-19, da postanejo del velike družine srčnih ljudi.

Namen skupne iniciative »Daruj energijo za življenje« je ozaveščanje javnosti o pomembnosti krvodajalstva, pridobivanje krvodajalcev in ohranjanje stabilne baze aktivnih krvodajalcev, zagotavljanje varne krvi z odgovornimi in ozaveščenimi krvodajalci. Z akcijami so izboljšali in posodobili komunikacijo s krvodajalci, izboljšali informiranost in dosegli višji nivo medsebojnega razumevanja in sodelovanja. Krvodajalci sedaj aktivno sodelujejo pri uravnavanju zalog krvi, saj se prijavljajo na odvzem na podlagi spremljanja dnevnih zalog krvi, prikazanih na spletnih straneh www.ztm.si in www.daruj-kri.si. Transfuzijska služba in Rdeči križ Slovenije s stalnim spremljanjem združenih zalog krvi ter vabljenjem krvodajalcev glede na dejanske potrebe zagotavljata odgovorno, skrbno in racionalno ravnanje s krvjo. To velja tudi za čas epidemije covid-19.

Rdeči križ Slovenije

Rdeči križ Krško

krško
rdeči križ slovenije

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja