Skip to main content
Nedelja, 28. maj 2023
06.05.2019
14:05
Foto: PD Bohor Senovo
Slaba vremenska napoved se je na Bohorju uresničila. Veter, dež in sneg sta povzročila, da je bilo letos manj obiskovalce, vendar več tekmovalcev, kot lansko leto. Prispevek v nadaljevanju novice.

Tudi to je dokaz, da se ena najstarejših prireditev v Posavju, ki jo organizira PD Bohor Senovo, izvaja ne glede na vremenske okoliščine. V treh kategorijah, domiselnosti v aranžiranju, dolžini in teži, se je pomerilo 12 tekmovalcev. Le te je komisija v sestavi Božo Kosalec, Jože Ivačič in Jožica Mavser s pomočjo tehtnice, metra in točkovanja razvrstila v naslednje zaporedje.

Med dolgimi jeziki je 3. mesto osvojila Špela Krajnc (62,5 cm), 2. mesto Primož Klavžar (62,7 cm) in 1. mesto Marko Kranjc s 64 cm. Tehtnica je 3. mesto dodelila Lavri Maček (1074 g), 2. mesto Mirku Pajku (1520 g) in 1. mesto Ivanki Požun (1790 g). Ne glede na to, da je odločitev v najtežje ocenjevalni skupini lahko subjektivna, je bila po enoglasni odločitvi komisije tretja Nina Požun (Dobrodošli na postrvi v Sobnik), druga Marija Žveglič (Jezik »tamlade«) in prva Magda Glas (Krožno križišče na Senovem).

Medalje, priznanja in zahvale za sodelovanje sta podelila Gregor Umek, predsednik PD Bohor Senovo in predsednik komisije Božo Kosalec, praktične nagrade pa je prispevala najemnica koče, Jožica Omerzu. Ob prijetnih zvokih tria ansambla Labirint in odlični postrežbi najemnice koče, Jožice Marije Omerzu, smo se zadržali še v pozno popoldne.

Vir: A.T.P. in PD Bohor Senovo

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja