Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
22.06.2020
10:52
Sprejem osnovnošolcev v občini Brežice
Grafika: Občina Brežice
V torek, 16. junija, je brežiški župan na dvorišču gradu Brežice sprejel 45 najuspešnejših devetošolk in devetošolcev, ki so ves čas svojega osnovnošolskega izobraževanja dosegali izjemni učni uspeh.

Sprejem za 45 najuspešnejših osnovnošolcev v občini Brežice

BREŽICE Kot je v svojem nagovoru zbranim dejal župan Ivan Molan, so lepi učni uspehi rezultat predanega dela učencev in učiteljev ter podpore staršev, ki otroke spodbujajo na izobraževalni poti. Župan je dejal, da so letošnji uspehi vredni priznanja tudi zato, ker je izobraževanje osnovnošolcev kar nekaj časa potekalo v posebnih razmerah.

45 najuspešnejših osnovnošolcev v občini Brežice

In kdo so devetošolke in devetošolci, ki so ves čas osnovnošolskega izobraževanja dosegali izjemni učni uspeh in tudi šolsko leto 2019/2020 zaključili z izjemnim uspehom?

Iz OŠ Artiče Val Medved, Lucija Pernišek, Ela Petan, Niko Preskar, Vita Rožman, Klara Presker, Manca Senica, Ana Sever, Lara Zorko, Zoja Zupanc, Neja Bibič, Andraž Ivanšek, Nika Jerončič in Matic Kink. Iz OŠ Bizeljsko Larisa Kos, Anja Lipej, Maja Narat in Tjaša Župevc. Iz OŠ Brežice Delfina Morina, Klara Kajtna, Žiga Suša, Mija Tršelič, Žana Černoš, Ula Karažija, Matic Lazić, Eva Oštrbenk, Mai Petrič, Kaja Povšič, Eugen Šulina, Miha Zorko, Dominik Almonte Šprajc, Tevž Bogovič, Hana Jurman, Amadea Maletič, Liana Nakani, Pia Račič in Nika Rožman. Iz OŠ Cerklje ob Krki Patricija Drežnjak in Tinkara Lovše, iz OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova Neli Bokor, Larisa Gerjovič, Kaja Radanovič, Nika Savnik in Ian Šavrič ter iz OŠ Globoko Maja Zagmajster.

Lani v občini Brežice dobili že tretjega najučitelja / najučiteljico

"Potrditev dejstva, da brežiške osnovnošolce v šolskih klopeh učijo in spodbujajo predani učitelji je gotovo podatek, da so v občini Brežice lani dobili že tretjega najučitelja oz. najučiteljico v Sloveniji, in to v 10 letih odkar poteka nacionalni izbor za najučitelje. Priznanje lepim učnim uspehom devetošolcev občina izkazuje s podelitvijo knjižnih nagrad kot spomin na osnovno šolo in spodbudo k branju ne le učbenikov, ampak tudi leposlovja. Občina Brežice je v letu 2018 prejela naziv Branju prijazna občina, saj spodbuja branje na vseh ravneh izobraževanja, knjiga je tudi pogosto darilo tako ob protokolarnih dogodkih kot ob posebnih dosežkih," dodajajo na Občini Brežice.

Fotogalerija (Foto: Občina Brežice):

 

Glasbeni program so oblikovali učenci Glasbene šole Brežice Jan Rogič, Anton Ajster, Maks Sotelšek in Blaž Vogrin pod vodstvom mentorjev Mirana Petelinca in Tonija Škalerja. Program je povezovala Jasmina Spahalić.

(Občina Brežice, bš, eP)

brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja