Skip to main content
V Posavju 0.7° C Nedelja, 23. januar 2022
28.05.2019
07:41
Foto: Anton Hruševar
V soboto so v Leskovcu organizirali že peto Leskovško golažijado. Prireditev, ki jo organizira krajevna skupnost Leskovec in je potekala pod kozolcem Okrepčevalnic Arh Pepi, je postala tradicionalna.

5. Leskovška golažijada

LESKOVEC PRI KRŠKEM Za naziv najboljšega golaža se je letos potegovalo kar 14 ekip. Najboljši golaž na Leskovški golažijadi so si, po mnenju ocenjevalne komisije, prikuhali kuharji ekipe KS Senuše. Kuhalnico so zavihtele ekipe KS Senovo, KS Brestanica, KS Krško, KS Spodnji Stari Grad – Spodnja Libna, KS Dolenja vas, KS Gora, KS Veliki trn, KS Senuše, KS Raka, KS Veliki podlog, KS Leskovec 1, KS Leskovec 2, Šentjernejski petelini ter Trio Janezi.

Pokal za prvo mesto ekipi KS Senuše

Vsi tekmovalci so golaže skuhali iz šestih kilogramov mesa in šestih kilogramov čebule. Vse ostale sestavine in začimbe pa so ostale male skrivnosti velikih mojstrov ob kotlih. Golaže je ocenila ocenjevalna komisija, ki so jo sestavljali Sebastjan Erman, Nejc Kunst, Miro Sevšek ter koordinator ocenjevalne komisije Stane Arh. Ocenjevanje golažev je potekalo anonimno. Pokale za prva tri mesta sta nato podelila župan občine Krško, Miran Stanko ter koordinator ocenjevalne komisije Stane Arh. Tretje mesto si je prikuhala ekipa KS Veliki Trn, drugo mesto ekipa Trio Janezi, pokal za prvo mesto pa je šel tokrat v roke ekipi KS Senuše.

Fotogalerija:

Vse je potekalo po načrtih

Poleg golažev, ki so jih obiskovalci lahko okušali v neomejenih količinah, je bilo na voljo tudi slano pecivo, katerega je počastil Aktiv kmečkih žena Krško Polje. Golažijado je povezovala Staša Kerin, za dobro glasbeno vzdušje na prireditvi pa je skrbel ansambel Gala kvintet, tako da so se obiskovalci lahko tudi zavrteli ob ritmih domače glasbe, ki je odmevala pozno v večer. Da pa je vse potekalo po načrtih, je tudi tokrat odlično poskrbel vodja Leskovške golažijade, Roman Logar.

Tekst: Staša Kerin
Foto: Anton Hruševar

krško
leskovec pri krškem
fotogalerija

Pridružite se nam