Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
08.06.2019
20:55
Foto: arhiv ePosavje
Deveto leto zapored je v organizaciji KŠTM Sevnica v četrtek na sevniškem gradu potekal mednarodni Festival modre frankinje.

9. Festival modre frankinje na Gradu Sevnica

SEVNICA Ob spremljajoči kulinarični ponudbi se je predstavilo 25 pridelovalcev modre frankinje z vseh vinorodnih območij, nekaj tudi iz tujine. V spremljevalnem programu so si obiskovalci lahko ogledali sevniški grad, zvečer pa je sledila slavnostna razglasitev rezultatov ocenjevanja modrih frankinj.

Ocenjevanje modrih frankinj

Sedemčlanska strokovna komisija pod vodstvom Roberta Gorjaka iz vinske šole Belvin je ocenila 103 vzorce modrih frankinj iz Slovenije, Madžarske in Avstrije v treh kategorijah. V kategoriji rednih trgatev letnika 2018 je prvo mesto osvojil Jožef Prus, Vinska klet Prus, v kategoriji starejših letnikov in barrique je zmagal Bodri Winery iz Madžarske, v kategoriji posebnih vin pa je bila najboljša Klet Krško, Kmečka zadruga Krško. Prvak ocenjevanja modrih frankinj na 9. festivalu modre frankinje Sevnica 2019 je postal Bodri Winery z modro frankinjo letnik 2016 Faluhely Gurovica iz Szekszárda, Madžarska.

Pestro festivalsko dogajanje je v sklepnem delu dogodka dopolnil koncert skupine Kranjci.

Občina Sevnica

sevnica
grad sevnica

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja