Skip to main content
V Posavju 21.5° C Petek, 19. avgust 2022
11.05.2019
21:44
Foto: Anton Hruševar
V minulih dneh je Ana Baznik, rojena 3. maja 1929 na Drnovem, praznovala 90. rojstni dan. Tudi njihova družina se ni mogla izogniti pregonu in so bili izseljeni v Nemčijo v Dressden.

V Dressdenu je imela srečo, saj je pristala v dobri družini, kjer so imeli pekarno in je tako ob pomoči pri peki pazila tudi njihove otroke. Kljub skromnosti in revščini po vojni, si je ustvarila družino in v skupnem življenjem z možem Antonom so se rodili štirje otroci - Anica,Stane,Zvone in Alojz. Njeno življenje je bilo težko,skromno vendar pošteno,skrbela je za dom, pomagala tudi drugim, hkrati pa je sodelovala tudi v raznih društvih. Največja in žalostna preizkušnja pa je bila, ko je boj z boleznijo izgubil sin in v istem letu še mož.

Kljub bolečini in žalosti je njeno življenje teklo dalje, ob bolečini pa so ji največjo podporo dajali njeni najbližji, predvsem pa vnuki in pravnuki, kot tudi prijatelji ,vaščani. Da je bilo njeno bogato življenje opaženo, je potrjeno v teh dneh, ko so jo z obiski in pozornostjo razveselili poleg njenih najbližjih, sorodnikov, prijateljev, vaščanov, aktiva kmetic tudi podžupanja Ana Nuša Somrak, predsednik KS Leskovec Jože Olovec, predstavnica Društva izgnancev Zdenka Žičkar, predstavnici RK Leskovec Helena Rogič in Karolina Cizerle,

Vsi so ji zaželeli, da čas, ki ji je odmerjen preživi v zdravju in majhnih srečah ter ohrani v srcu mladost.

Anton Hruševar

krško
fotogalerija

Pridružite se nam