Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
05.07.2019
08:39
Foto: Anton Hruševar
1. julija je svoj okrogli jubilej - 90 let - praznovala Ana Pavlin iz Veniš. Ana se je rodila v vasi Veniše, kjer je odraščala s sestrama, bratom in očetom.

90 let Ane Pavlin iz Veniš

LESKOVEC PRI KRŠKEM Ker so razmere nanesle tako, je ostala doma in skrbela za družino ter dela na domačiji. Leta 1941 je bila Ana skupaj z veliko sorojaki iz okoliških krajev izgnana v taborišče Weingarten v Nemčiji. Kasneje je v času izgnanstva delo varuške in gospodinje opravljala pri nemški družini, takratni čas jih je ostal v lepem spominu.

Leta 1957 se je poročila z možem Francem, s katerim sta ustvarila ustvarila dom in družino. V zakonu sta se jima rodila dva sinova, Martin in Branko. Ana je kot gospodinja skrbela za dom in vsakodnevno opravljala prenekatera dela na poljih in kmetiji. Dandanes jo razveseljujejo tudi štirje vnuki in vnukinje ter 7 pravnukov in pravnukinj.

Fotogalerija:

Svoj visoki jubilej je praznovala v krogu družine in sorodnikov. Ob njenem osebnem prazniku so jo obiskali tudi podžupanja Občine Krško, predstavniki Društva Izgnancev, Krajevne skupnosti in Območne organizacije rdečega križa ter ji zaželeli predvsem veliko zdravja.

Anton Hruševar

leskovec pri krškem
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja