Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
08.07.2020
12:01
Poklicna matura na ETrŠ Brežice
Foto: ETrŠ Brežice
V torek, 7. julija 2020, so na Ekonomski in trgovski šoli Brežice svečano podelili letošnja maturitetna spričevala ob upoštevanju vseh priporočenih varnostnih ukrepov v času letošnje epidemije.

Poklicno maturo je na ETrŠ Brežice opravljajo 61 kandidatov

BREŽICE Epidemija je zelo zaznamovala letošnje priprave na maturo, kljub vsemu pa smo izredno ponosni na naše maturante, ki so tudi na daljavo zelo uspešno zaključili letnik ter se maja v šoli še dodatno pripravili na maturo. Na koncu smo dobili dva zlata maturanta in 17 dijakov, ki so opravili maturo z odliko.

Maturitetna spričevala smo podelili v dveh delih, da smo lahko v avli šole zagotovili ustrezno socialno distanco. Prireditev je povezovala dijakinja šole Barbara Bajs. V uvodnem nagovoru je zbrane pozdravila in jim čestitala ravnateljica dr. Mojca Tomažin. Sledili so pozdrav in čestitke s strani podžupanje Brežic Mile Levec. Poročilo o rezultatih je podal tajnik ŠMK za POM Boris Ambrož. Spomladanski rok poklicne mature 2020 je potekal med 30. majem in 23. junijem 2020. Opravljalo jo je 61 kandidatov, od tega 58 rednih dijakov in 3 odrasli (samoizobraževalci). Spričevala so razdelile profesorice in razredničarke letošnjih zaključnih oddelkov Jadranka Roguljić (4. Ae),  Alenka P. Kranjec (4. Av), Patricija Rudolf (2. Ap) skupaj s tajnikom ŠMK Borisom Ambrožem.

Ajdin Ibrić in Tjaša Žagar zlata maturanta ETrŠ Brežice

Skupni uspeh vseh prijavljenih na POM 2020 je zelo soliden, in sicer 90,2 %. Pri rednih dijakih programov ekonomski tehnik in predšolska vzgoja pa je odstotek še nekoliko višji (91,8 %). Med vsemi uspešnimi maturanti je kar 17 dijakov, ki so maturo opravili z odliko, med njimi pa z izjemnim splošnim uspehom izstopata zlata maturanta iz 4. Ae oddelka programa ekonomski tehnik Ajdin Ibrić in Tjaša Žagar.

Fotogalerija (Foto: ETrŠ Brežice):

Maturanti z odliko so poleg obeh zlatih maturantov še: Rebecca Colner, Špela Galič, Tamara Glas, Katarina Kozmus, Jan Mladkovič, Luka Požeg, Blaž Vogrin (vsi iz 4. Ae – program ekonomski tehnik) in Ana Kožuh, Maja Krajnc, Lara Levičar, Tanita Lipar, Ines Omerzel, Laura Ruedl, Eva Sintič in Eva Zakšek (iz 4. Av – progam predšolska vzgoja). Ob zaključku smo podelili tudi najvišje priznanje šole kristalno piramido, ki jo na predlog učiteljskega zbora prejme dijak, ki je v času šolanja posebej izstopal med vrstniki po različnih kriterijih. Tokrat jo je za izjemne športne dosežke, uspešno usklajevanje šolskih in športnih obveznosti ter velik prispevek k promociji šole prejel vrhunski gimnastik in dijak 4. Av Beno Kunst.

Beno nas je štiri leta navduševal s svojimi gimnastičnimi nastopi, sodeloval na različnih prireditvah ter vseskozi uspešno usklajeval izobraževanje in svojo športno kariero, kar je lahko zgled vsem mladim, ki se želijo poleg vrhunskega športa tudi uspešno izobraziti in poskrbeti za dvojno kariero športnika. Beno je dokaz, da je to na naši šoli vedno možno, zato smo nanj še posebej ponosni. Vsem maturantom pa želimo, da razprejo svoja krila in uresničijo svoje sanje ter se z radostjo spominjajo svojih srednješolskih dni.

Za ETrŠ: Metka Galič Foto: Metka Galič

 

brežice
fotogalerija
šole v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja