Skip to main content
Ponedeljek, 26. februar 2024
28.02.2020
12:25
Ambasadorji ETrŠ Brežice
Foto: ETrŠ Brežice
Ekonomska in trgovska šola Brežice kot prva posavska srednja šola tretje leto sodeluje v evropskem projektu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta in Evrošola.

Aktivni dijaki ambasadorji na brežiški Ekonomski in trgovski šoli

BREŽICE Vsebine in aktivnosti programa projekta so namenjene ozaveščanju mladih o Evropi in evropski demokraciji, pridobivanju znanj o Evropski uniji (EU) ter usposabljanju za aktivno državljanstvo.

V novembru 2019 smo se udeležili Evrošole v Strasbourgu, kjer so se mladi Evropejci preizkusili v aktivni vlogi evropskih poslancev na simulaciji zasedanja Evropskega parlamenta. Na srečanju se je zbralo 400 mladih iz vseh držav članic EU.

Fotogalerija (foto: ETrŠ Brežice):

Projekt Šola ambasadorka Evropskega parlamenta in Evrošola so dijaki ambasadorji uspešno predstavili na informativnih dnevih, 14. in 15. februarja 2020 na Ekonomski in trgovski šoli Brežice. Za udeležence in bodoče dijake smo pripravili evropski kotiček, kjer smo jim predstavili namen in različne aktivnosti projekta. Predstavitev smo popestrili z nagradno igro o poznavanju EU, ki smo jo pripravili v sodelovanju z Informacijsko pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji. Udeleženci nagradnega kviza so pokazali odlično poznavanje EU. Naši ambasadorji so zelo lepo uredili evropski kotiček, predstavili projekt ter suvereno izvedli nagradni kviz.

Za sodelovanje pri izvajanju projektnih aktivnosti Šola ambasadorka Evropskega parlamenta in Evrošola se zahvaljujemo Informacijski pisarni Evropskega parlamenta v Sloveniji.

Ekonomska in trgovska šola Brežice

brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja