Skip to main content
Nedelja, 14. april 2024
19.09.2020
12:40
"Izberi čistejši način prevoza" je poziv 19. Evropskega tedna mobilnosti, ki ga obeležujemo od 16. do 22. septembra.

Sevniški teden mobilnosti

SEVNICA V okviru te vsakoletne akcije evropska mesta na različne načine promovirajo uporabo trajnostnih oblik prevoza in ozaveščajo prebivalce o vplivih izbire potovalnega načina na okolje. Čeprav letošnji sevniški program ne vsebuje množičnih prireditev, je ključni cilj tedna mobilnosti dosegljiv vsak dan, na vsakem koraku. Da z dejanji krepimo zdravo okolje in tudi svoje zdravje, se tako čim večkrat odločajmo za hojo, kolo, javni prevoz ali druge oblike trajnostne mobilnosti.

Aktivnosti na prostem

V sklopu tedna mobilnosti so v izvedbi različne aktivnosti na prostem. Društvo Šola zdravja – podružnica Sevnica izvaja jutranjo vadbo 1000 gibov, enota fizioterapije Zdravstvenega doma Sevnica sodeluje s prikazi različnih vaj za krepitev telesa, Študijski krožek spoznavanje vrednot Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica je pripravil pohod v okolico Sevnice, Društvo za preprečevanje osteoporoze Posavje – pohodna skupina Sevnica pa pohod po nasipu za Savo.

V Boštanj bo pripeljal bibliobus

V program dogodkov tedna mobilnosti je vključeno tudi odprtje Posavske potujoče knjižnice. Knjižnica Sevnica bo priložnostni sprejem bibliobusa pripravila v ponedeljek, 21. septembra, ob 12. uri pri Osnovni šoli Boštanj. V sevniški občini bo imela ta inovativna knjižnica na kolesih postanek v 16 krajih, na policah pa bo imela okrog šest tisoč enot gradiva, med njimi knjig, revij in neknjižnega gradiva.

Knjige približati tudi bolj oddaljenim od mestnih središč

S potujočo knjižnico želijo posavske knjižnice razširiti svoje poslanstvo po širšem območju vseh posavskih občin in se približati tudi tistim, ki so težje mobilni in oddaljeni od mestnih središč, kjer so stacionarne enote knjižnice.

(Občina Sevnica, eP)

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja