Skip to main content
V Posavju -5.5° C Torek, 7. februar 2023
19.03.2020
03:34
Apel staršem
Grafika: ePosavje.com
Pediatri in splošni zdravniki Zdravstvenega doma Krško so na starše naslovili apel z naslovom "Bodite svojim otrokom odgovorni starši".

Apel pediatrov in zdravnikov Zdravstvenega doma Krško

"Doma se igrajte, skupaj delajte in ustvarjajte, prepevajte, se pogovarjajte"

Kot apelirajo pediatri in zdravniki, "se morajo otroci ob vas morajo počutiti varne in jim to tudi zagotovite! Doma se igrajte, skupaj delajte in ustvarjajte, prepevajte, se pogovarjajte...Vsakodnevno pojdite na sprehod v naravo. Opazujte cvetje, poslušajte petje ptic, žuborenje potoka,...in ničesar se ne dotikajte."

"Bodite svojim otrokom odgovorni starši"

Dragi starši!

V teh težkih časih, če imate srečo, da ste lahko doma s svojimi otroki, ker niste razporejeni po različnih obveznostih, vas pozivamo: "Bodite svojim otrokomodgovorni starši!".

Ob vas se morajo počutiti varne in jim to tudi zagotovite! Doma se igrajte,skupaj delajtein ustvarjajte, prepevajte, se pogovarjajte...Vsakodnevno pojdite na sprehod v naravo. Opazujte cvetje, poslušajte petje ptic, žuborenje potoka,...in ničesar se ne dotikajte! Tako učite tudi svoje otroke: naj opazujejo, poslušajo....Otroci se naj v tem času ne družijo, igrajo z drugimi, sosedovimi otroci in starimi starši. Ne uporabljajte skupnih igral. Za sprehod jih primerno oblecite.

Po prihodu domov si vsi skrbno umijte roke z milom in toplo vodo.

Zavarovati jih morate tudi pred drugimi respiratornimi virusi,ki v tem letnem časuprav tako ogrožajo vaše malčke. Pri triaži v naših ambulantah te okužbe težko ločimo okužbe s virusom Covid-19. Zavarujte jih pred poškodbami, ki bi lahko zahtevale bolnišnično obravnavo in nepotrebno izpostavitev okužbam v bolnišničnem okolju.

Vsi smo skupaj odgovorni za zdravje vaših, naših otrok!

Pediatri in splošni zdravniki
Zdravstvenega doma Krško

(bš)

zdravstveni dom krško
krško
koronavirus

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja