Skip to main content
V Posavju 8.3° C Ponedeljek, 27. marec 2023
12.08.2021
18:36
Najvišje dnevne temperature, 12. avgust 2021
Grafika: ePosavje.com
"Le en kraj ni na Primorskem," so o vročem četrtku, 12. avgusta, in šestih najtoplejših krajih po Sloveniji zapisali na Agenciji Republike Slovenije za okolje. Ta "šesti" je v Posavju.

Šest najtoplejših krajev danes: "Le en kraj ni na Primorskem"

KRŠKO Pred nami je nov vročinski val, ki bo trajal predvidoma do ponedeljka. V četrtek, 12. avgusta, je bilo v Sloveniji najtopleje na Primorskem, v Bilju pri Novi Gorici so izmerili 36,0°C. Na lestvici šestih najtoplejših krajev tega popoldne je bilo pet primorskih krajev. 

Krško 12. avgusta 2021: 33,9°C

Na Agenciji Republike Slovenije za okolje so popoldne ob objavi najvišjih dnevnih temperatur hudomušno zapisali, da je med šestimi kraji z najvišjimi temperaturami pod Alpami "le en kraj ni na Primorskem." In ta "en kraj" je bilo Krško, kjer so popoldne izmerili 33,9°C. S tem so izmerili tudi zaenkrat najvišjo dnevno temperaturo v prvih dvanajstih dneh letošnjega avgusta. 

Opozorila na veliko toplotno obremenitev

V prihodnjih dneh sredi dneva in popoldne opozarjajo na veliko toplotno obremenitev.

V četrtek zvečer in ponoči bo večinoma jasno. Petkove jutranje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem okoli 21 °C. V petek bo povečini sončno, popoldne lahko predvsem v hribovitem svetu nastane kakšna vročinska nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 33, v notranjosti Primorske do 36 °C.

Od sobote do ponedeljka

V soboto, nedeljo in ponedeljek bo sončno in vroče, popoldanske temperature bodo med 30 in 36 °C. Verjetnost popoldanskih neviht bo majhna, v ponedeljek popoldne pa se bo povečala.

(bš, eP)

vreme v posavju
krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja