Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
13.10.2021
10:22
V petek bo v krški in kostanjeviški občini na obisku avtodomarska karavana. Po ogledu Kostanjevice na Krki bodo popoldne preživeli v starem Krškem, v soboto jih bo pot zanesla na Senovo in v Radeče.

Avtodomarska karavana v petek in soboto v Posavju

KRŠKO V sklopu projekta "Ujemi ribo in doživi energijo reke Save" želijo prikazati regijo Posavje kot avtodomarjem prijazno destinacijo in tako so na Stadionu Matije Gubca v Krškem uredili novo postajališče za avtodome »PZA Stadion Krško«. Ob tem na Centru za podjetništvo in turizem Krško načrtujejo dodatne aktivnosti, objavili bodo novo kolesarsko karto iz postajališča, ter predstavili energetske točke ob Savi in doživetja z lokalnimi ribiči.

Petek

V petek se bodo sodelujoči v avtodomarski karavani ustavili v Kostanjevici na Krki, kjer bodo po predstavitvi projekta in turistične ponudbe v Kostanjevici sledil otok z vodnikom in pogostitvijo, na ribniku v Slivju jih bodo na kosilu pogostili člani Ribiške družine Kostanjevica. Avtodomarji bodo nato odšli proti Krškemu, kjer si bodo ogledali staro mestno jedro ter turistično ponudbo Krškega, dan pa bodo s kostanjem in moštom zaključili na postajališču za avtodome pri Stadionu Matije Gubca.

Sobota

Petkovem dogajanju v Krškem bo sledil obisk krajem v okolici, pot jih bo zanesla proti Senovem, kjer organizatorji pri krušnih pečeh pripravljajo zajtrk in predstavitev turistične ponudbe Senovega. Ob vračanju proti Krškem se bodo ustavili na Gradu Rajhenburg, po kosilu si bodo v Radečah ogledali ribiško vasico v Hotemežu in dan zaključili na krškem postajališču. 

(eP)

turizem
krško
radeče
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja