Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
06.05.2021
10:08
Postajališče za avtodome, Kostanjevica na Krki
Foto: ePosavje.com
V Kostanjevici na Krki je v tem pomladnem času zaživel turizem z avtodomi. Tamkajšnje postajališče je zlasti ob vikendih polno, živahno pa je bilo tudi v minulem počitniškem tednu.

Postajališče za avtodome v Kostanjevici na Krki

KOSTANJEVICA NA KRKI V času našega obiska med prvomajskimi počitnicami je bilo postajališče v Kostanjevici na Krki precej polno. Obiskovalci z vseh koncev Slovenije so nad prostorom v neposredni bližini reke Krke navdušeni. "Zgleda bit odlično, zelo lepo urejeno, vse je poštimano tako kot mora bit, tako, da nobene pripombe," je o preživljanju praznikov povedal sogovornik Edvin iz Nove Gorice.

Gregor z Vranskega je dodal, da poskušajo otroke vključiti v pohode in izlete. "Skušamo odkriti čim več neznanih krajev, bom rekel. Mislim, da je to odlična priložnost za prihodnost za občino, da se razvije, ohrani avtohtonost in turizem," dodaja.

Kako bodo v Kostanjevici reševali povečano zanimanje za njihovo postajališče?

Z obiskom turistov pa je zadovoljen kostanjeviški župan, a obenem nekoliko zaskrbljen, saj že prihaja do prevelike gneče. Da bi se temu izognili, na občini razmišljajo o omejitvi dostopa s parkirnino oz. dvižno zapornico in povečanju same parkirne površine, a na tej lokaciji to ne bo mogoče.

Zagotovili so nekaj dodatnih parkirnih mest

"Zdaj smo dodatno zagotovili pet, šest parkirnih mest, pač, a tudi to ne zadostuje sploh konc tedna je to predvsem do 50 vozil, kar pa ta prostor težko prenese, ne," pravi kostanjeviški župan Ladko Petretič.

Še eno postajališče na drugi strani otoka?

Razmišljajo o tem, da bi uredili še eno postajališče na drugi strani otoka. "Pri Osnovni šoli Jožeta Gorjupa imamo sicer občinske površine in razmišljamo, da bi tam istočasno postavili stebričke za vodo in elektriko. V primeru, da bo glavno postajališče prenapolnjeno, bi turiste usmerili na drugo lokacijo."

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Letos pričakujejo predvsem domače goste

V Kostanjevici iz leta v leto beležijo porast obiskovalcev. Petretrič pravi, da je težko slediti hitrim trendom. "Treba je le investicije načrtovati in zagotoviti potem tudi sama materialna sredstva, da se to zgradi, tako, da seveda se bomo trudili in pazili bomo predvsem na urejenost in čistočo kraja, da so stvari pošlihtane, kako se bo pa točno dogajalo, pa še jaz sam ne vem."

Primanjkuje jim prenočitvenih kapacitet in gostinske ponudbe

Kot dodaja župan, jim primanjkuje prenočitvenih kapacitet in gostinske ponudbe. Letos pričakujejo predvsem domače goste. "Seveda se mal bojimo, ko bodo začeli prihajati še tujci. Vsa ta leta do zdaj so bili večinoma teh avtodomarjev Italijani, Francozi, Nizozemci, Nemci, domačih gostov praktično ni bilo. Zdaj so tu koronski ukrepi, malo je omejeno gibanje in se ljudje pač znajdejo po svoje," dodaja Petretič.

Doslej večinoma tuji turisti, letos so Kostanjevico odkrili Slovenci

"Kostanjevica je, kot sami veste, zanimiva po svoji strani. To je edinstveno mesto na otoku, veliko je te kulturne dediščine, narava je še čista in neokrnjena." V Kostanjevici na Krki si želijo, da vsak obiskovalec domov odnese najlepše vtise in se v te kraje še vrne.

(eP)

kostanjevica na krki
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja