Skip to main content
V Posavju 23.3° C Ponedeljek, 26. julij 2021
10.01.2020
13:53
Barbič in Stanko o odprtju mostu v Podbočju
Grafika: ePosavje.com
Odprtje mostu v Brodu pri Podbočju odmeva tudi v drugem januarskem petku. Za komentar smo povprašali predsednika Krajevne skupnosti Podbočje in župana Občine Krško.

"Ena najlepših novic v začetku leta"

KRŠKO "Dočakali smo tudi ta trenutek, to je ena najlepših novic v začetku leta. To je začasna rešitev, zdaj bo treba vse sile napeti v to, da se pripravi dokumentacija za nov most in da pridemo čim prej do novega," nam je povedal Janez Barbič, predsednik Krajevne skupnosti Podbočje. Kot dodaja, določeni problemi še vedno obstajajo. "Te probleme bo potrebno reševati na drugačen način," dodaja Barbič.  Na mostu so sicer zamenjali povozno površino in obnovili ograjo, nosilna konstrukcija je ostala ista.

"Dokončna sanacija mostu pod normalnimi pogoji in stroški"

"V teh dneh je prišlo do dokončne sanacije mostu, do tistega dela, kjer je bilo možno narediti pod normalnimi pogoji in stroški," je ob tem povedal krški župan Miran Stanko. Kot pravi, "je bila obnovljena vozna površina, ograja in urejen hodnik za pešce. Most je nekoliko boljši za pešce, nosilnost se je zmanjšala ne glede na to, da je bila obnovljena konstrukcija v nekem delu."

In kako naprej?

Tako, most je začasno zakrpan, z avtomobili se lahko prevažamo čez Krko. Pa vendar, kaj sledi? Kakšni so naslednji koraki pri prizadevanjih za nov most čez Krko, ki bo omogočil promet tudi vozilom, težjim od 3,5t skupne teže?

Več v torek ob 20. uri v oddaji
Posavski tednik na Ansat TV.

(bš, vs, eP)

krško
ceste
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja