Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
21.08.2022
12:31
Krško - beli dim, nadaljevanje
Foto: ePosavje.com
Po četrtkovi objavi o belem dimu v Krškem in čudne vonju v ulicah pod Sremičem nadaljujemo z zgodbo. Tokrat so nam odgovorili iz družbe Vipap Videm Krško, oglasili so se tudi trije bralci.

Odgovor na naše vprašanje je: "Plastike Vipap ne kuri"

KRŠKO Potem, ko smo v četrtek poročali o pismu našega bralca o belem dimu v Krškem in morebitnih vzrokih zanj, smo vprašali v družbo Vipap Videm Krško. Danes smo dobili njihov odgovor in kot pravijo v, "plastike VIPAP ne kuri, v nedeljo smo imeli na ogledu tovarne občanko in je to tudi videla."

"Kostak Vipapu ne dobavlja nobenega odpadnega materiala"

Po krških ulicah je zaokrožila urbana legenda, da je za plastiko v Vipapu kriv Kostak. Pa smo vprašali še njih. "Delniška družba Kostak podjetju Vipap Videm Krško, d. d., ne dobavlja nobenega odpadnega materiala, kakršnega koli goriva ali komunalnih odpadkov. Trdno alternativno gorivo (SRF), ki ga proizvajamo na Centru za ravnanje z odpadki Spodnji Stari Grad, izvažamo v skladu z izvoznimi dovoljenji Ministrstva za okolje in prostor, in sicer v Avstrijo, Hrvaško, Madžarsko in Slovaško ter Bosno in Hercegovino," so nam odgovorili v družbi Kostak.

Po četrtkovi objavi smo dobili tri pisma naših bralcev

In po četrtkovi objavi na spletu smo v naš elektronski nabiralnik info@eposavje.com dobili še tri pisma bralcev, ki so želeli ostati neimenovani. Bralka T. je priložila zgornji videoposnetek, bralec G. pa je dodal še tri fotografije, ki jih objavljamo v nadaljevanju zapisa. Bralka M. je ob tem zapisala, da se bo s primerom smradu v Krškem ukvarjal tudi Inšpektorat za varstvo okolja.

In kaj pravijo bralci?

Bralka T.

"Res je kurijo kar naprej, zadnje dni sploh! Smrdi po plastiki cel Videm! Lepo nas zastrupljajo,  bomo kar sprejeli to in trpeli??! In to sredi mesta! Blokovski se še na balkon ne moremo več usesti, že tako smo prikrajšani zraka.. Smrad da ti je slabo," nam je v četrtek popoldne sporočila bralka Tina. Dodala je, da "moramo biti kar naprej zaprti notri, okna sploh ne moreš več odpret in prezračit stanovanja. Katastrofa. To ni normalno! Treba bo ukrepati!"

Bralec G.

V petek zjutraj se nam je oglasil bralec G. In zapisal: "Na dvorišču Vipapa se nahaja večja količina plastičnih odpadkov. Od kod in zakaj seveda ne vem, vendar tudi sam potrjujem zelo močen vonj po skurjeni plastiki v soboto, 13. avgusta."

Bralka M.

"V torek, 16. avgusta, zjutraj, ko je zopet obupno smrdelo, sem naredila anonimno prijavo na inšpektorat za varstvo okolja. Zadeve se dogaja že celo poletje, čeprav je bilo do sedaj bolj opaziti zadevo med vikendom ali v petek popoldan. Mogoče zato, ker takrat inšpektorji niso na delu," pa je zapisala bralka M. 

Fotogalerija (Foto: bralec G.):

krško

Pridružite se nam