Skip to main content
Ponedeljek, 29. maj 2023
28.01.2021
14:31
Gradnja vrtcev v Dobovi in Artičah
Grafika: ePosavje.com
Občina Brežice je lani začela z gradnjo vrtcev v Artičah in Dobovi v skupni vrednosti skoraj 3,9 milijona evrov. Prejšnji teden smo obiskali gradbišče vrtca v Artičah in preverili, kako potekajo dela.

Gradnja vrtcev Artiče in Dobova

Za več kot 600 tisoč evrov nepovratnih sredstev

BREŽICE Za vrtec v Dobovi je občina pridobila nepovratna sredstva v višini 294 tisoč in za vrtec v Artičah 326 tisoč evrov. "Ko smo začeli delati, smo se zavedali, da gre več ali manj vse iz lastnih sredstev, zato smo poskušali dobiti še dodatna sredstva. Sedaj nam je uspelo, imamo odobreno. Res pa je, da bodo ta sredstva prišla šele na koncu, po uporabnem dovoljenju. Kar pomeni, da bodo verjetno prišla šele v letu 2022," pove Ivan Molan, župan Občine Brežice.

Dela potekajo skladno s terminskim načrtom

Dodatna sredstva za gradnjo vrtca za občino pomenijo, da bo bistveno lažje zaključila naložbi tudi v finančnem smislu, dodaja Molan. "Od začetka so bili zastoji zaradi korone, sedaj se je to nekako uredilo, tako da bodo v terminskem planu, celo mogoče kakšen dan prej, tako da bodo sigurno dokončana v tistem planu, kot je bilo podpisano in kot so pogodbe dogovorjene."

Gradnja obeh bo končana do konca leta

Skupna pogodbena vrednost gradnje petoddelčnih vrtcev v Artičah in Dobovi znaša 3,88 milijona evrov. Od tega znaša pogodbena vrednost gradnje vrtca v Dobovi 1,6 milijona evrov in 2,28 milijona evrov pogodbena vrednost gradbeno-obrtniških del za vrtec v Artičah.

Selitev previdoma med zimskimi počitnicami naslednje leto

Oba objekta bosta predvidoma zgrajena do konca letošnjega leta, sledilo bo opremljanje, selitev v nove prostore pa med zimskimi počitnicami v letu 2022.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(eP)

brežice
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja