Skip to main content
V Posavju 16.5° C Sobota, 1. oktober 2022
24.04.2021
10:50
Vrtec Ciciban Sevnica
Foto: ePosavje.com
Zaradi prostorske stiske so se v Sevnici odločili za izgradnjo prizidka k Vrtcu Ciciban. Z dozidavo največjega vrtca v občini, ki so je pričeli lani, so že končali in v njega so že vstopili otroci.

Novih 365 kvadratnih metrov površin

Vrtec Ciciban Sevnica

SEVNICA S prizidkom novega vrtca Ciciban v Naselju heroja Maroka (NHM) v skupni površini 365 kvadratnih metrov so zagotovili zadostne površine za izvajanje dejavnosti vrtca, ki ga je doslej obiskovalo 492 otrok, s tem tednom pa je tam 29 vrtičkarjev več.

"V ta prizidek so prišli otroci, ki so bili na lokaciji Loka, ter dva oddelka v ostalih prostorih," je povedala ravnateljica vrtca Tanja Sorčan. Sevniški župan Srečko Ocvirk je dodal, da s to pridobitvijo zmanjšujejo številko tistih otrok, ki niso vpisani v vrtec, ki čakajo na predšolsko vzgojo, na varstvo ali pa so bili vpisani na lokacijo, ki je bolj oddaljena za starše na Loki.

Strategija razvoja predšolske in šolske vzgoje v občini Sevnica

Kot dodaja sevniški župan, je cilj občine, da zagotovi primerno število prostih mest v vseh območjih, zato so v preteklem letu sprejeli strategijo razvoja predšolske in šolske vzgoje, s poudarkom na ustrezni preureditvi in dograditvi objektov. Naložba v dograditev sevniškega vrtca je bila v celoti financirana iz občinskega proračuna. "Preko 800.000 evrov vredna investicija odtehta to, da so praktično lahko vsi otroci vpisani," pravi Ocvirk.

Mojca Sešlar, vodja Oddelka za družbene dejavnosti na Občini Sevnica, je povedala, da je cilj še vedno ta, da se vpis povečuje in "da pridemo na teh 95 procentov vpisa in vključenosti otrok, kar je tudi cilj naše strategije in nacionalnega programa predšolske vzgoje v Sloveniji."

V vrtce je vključenih 780 otrok, največ doslej

Z letošnjim šolskim letom je vrtce sevniške občine vključenih 780 otrok v 45 oddelkih, kar je največ doslej.

(eP)

sevnica
posavski tednik
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja