Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
20.05.2022
10:10
Blagoslov motoristov, Leskovec pri Krškem
Foto: Anton Hruševar
V soboto so v Leskovcu pri Krškem pripravili blagoslov motorjev, motoristov in motoristk. Letos je bil to že 13. blagoslov pod okriljem Sunny ridersov, vendar tokrat prvič pred cerkvijo v Leskovcu.

Blagoslov motorjev v Leskovcu pri Krškem

KRŠKO Letošnji blagoslov je izvedel leskovški župnik Ludvik Žagar, ki je po blagoslovu z ministrantom Janezom Jožetom Olovec podelil podobce in vsem prisotnim še naprej zaželel varno ter srečno vožnjo. Po blagoslovu je panoramska vožnja potekala do Okrepčevalnice Štritof v Glogovem Brodu, kjer jih je Nuška Koprivc počastila s hladno pijačo, po okrepčitvi pa je vožnja potekala mimo Brežic skozi Skopice, Mrtvice in Veliko vasjo nazaj na izhodišče v Leskovec pri Krškem oz. na Gmajno pod šotor.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Po izmenjavi raznih mnenj glede motorjev ali same vožnje v preteklosti so se lahko odžejali s hladno pijačo, lačni pa so si lahko postregli z domačim kruhom, salamami, slanino, tlačenko in sveže pečenim odojkom. "Vsem, kateri ste se udeležili tako blagoslova kot ponovnega srečanja hvala, hkrati pa upam, če bo nam seveda zdravje dopuščalo, da se naslednje leto zopet snidemo," ob tem sporoča Anton Hruševar.

leskovec pri krškem
motoristi
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja