Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
21.04.2022
21:23
Blagoslov motoristov Mirna Peč
Foto: Anton Hruševar
Na letošnji velikonočni ponedeljek je Moto klub Trebnje po dveh letih premora ponovno organiziral vseslovenski blagoslov motorjev, motoristov in motoristk.

Blagoslov motoristov v Mirni Peči

Blagoslov je po 11. uri opravil mirnopeški župnik Janez Rihtarič, ki ga je dve leti opravljal brez navzočnosti motoristov. Kot so zapisali, motociklizem v Mirni Peči sega že kar daleč v zgodovino, saj je prvi motorist ime kraja v svet ponesel rojak Ludvik Starič oz. Leteči Kranjec, ki se je rodil pred 116 leti v Mirni Peči, hkrati pa je bil tudi eden najboljših slovenskih dirkačev minulega stoletja. Poleg njega so ime Mirne Peči v svet ponesli še Tone Pavček (pesnik, esejist, prevajalec, pravnik, in novinar), Lojze Slak(mojster frajtonarce), Anton Pust – duhovnik, Alojz Kastelic – znani čebelar ter številni drug.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Po blagoslovu številnih ljubiteljev motorističnega adrenalina, katerih je bilo letos preko 16.000 tisoč, je sledil pester glasbeni program, kjer so najprej nastopili harmonikarji, potem pa se je druženje, obujanje spominov in izmenjava raznih izkušenj nadaljevalo ob glasbi Novih spominov. Zopet grejo vse pohvale tako moto klubu kot Leopoldu Pungerčarju, čeprav je tudi njemu letos zdravje ponagajalo, in seveda tudi ostalim glede same organizacije, saj brez njih se verjetno ne bi mogli srečati v tako velikem številu.

Anton Hruševar

motoristi
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja