Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
02.09.2019
17:27
Grafika: ePosavje
S prvim šolskim dnem in zaprtjem mostu čez Krko pri Podbočju se je za starše in učence tamkajšnje osnovne šole z levega brega Krke šolsko leto začelo malo drugače. Nekaj novih informacij vendarle je.

Bo most na Brodu kmalu vendarle odprt za pešce in avtomobile?

Most čez Krko je zaprt od sredine avgusta

KRŠKO Most čez Krko na Brodu pri Podbočju je od sredi avgusta zaprt za ves promet, obvoz je za osebna vozila čez most v Cerkljah ob Krki, za tovorna vozila pa mimo Kostanjevice na Krki.

Potrebno je bilo spremeniti prometni režim

Ob novem šolskem letu so imeli pri organizaciji šolskih prevozov nekaj več izzivov. Na krški občini so v minulih dneh opravili več pogovorov in usklajevanj z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo in Inšpektoratom Republike Slovenije za infrastrukturo in krški župan Miran Stanko upa, da bo na podlagi pogovorov z omenjeni prišlo do spremembe in bi dovolili promet osebnih vozil in pešcev. "Ravno v teh dneh se dogovarjamo za tehnične podrobnosti, kako bi to potekalo," je za Ansat TV še povedal župan.

110 metrov dolg most čez Krko v Podbočju

Ta 110 metrov dolg most na tem mestu stoji že več kot 150 let. Nazadnje so ga temeljito obnovili pred slabimi 30 leti. Na podlagi inšpekcijskega pregleda, ki so opravili pred tremi meseci, je Inšpektorat za infrastrukturo most zaradi dotrajane nosilne konstrukcije zaprl za ves promet.

(bš)

krško
ceste
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja