Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
13.08.2019
20:40
Grafika: Ansat TV
V Kostanjevici na Krki so v januarju pričeli z energetsko sanacijo Osnovne šole Jožeta Gorjupa, s celovito prenovo šolskega objekta, torej starega in novega dela ter telovadnice.

Obnova OŠ Jožeta Gorjupa v Kostanjevici na Krki

KOSTANJEVICA NA KRKI Dela so trenutno v polnem zamahu, a jih do septembra najverjetneje ne bo mogoče dokončati. Trenutno v Kostanjevici na Krki pospešeno potekajo dela na osnovni šoli. Izvedba se je sicer nekoliko zamaknila zaradi zamud z dobavo oken za objekt stare šole. "Ta okna so delali na Poljskem, v Sloveniji za taka okna sploh ni izvajalca in tu se je celotna investicija zamaknila za celoten mesec. Upamo, da bo do začetka šolskega leta šola v funkciji in bodo otroci lahko šli normalno v šolo," je ob tem povedal Ladko Petretič, župan občine Kostanjevica na Krki.

"Ogromno dodatnega dela in tega praktično ni nihče predvidel"

Kot pravi Petretič, se pri delu odpirajo vedno nova dodatna dela. "To je objekt, ki je star 113 let in takšne obnove ni bil deležen - od samih parketov, inštalacij, sanacija vlage. Ogromno dodatnega dela in praktično tega nihče ni predvideval. Kompletna streha telovadnice je zanič, pri hudem neurju in deževju je bila streha odkrita in smo prislijeni zamenjati celotno ostrešje telovadnice, kar je znova velik finančni zalogaj. Moram reči, da po ponudbah je to 75.000 evrov," dodaja kostanjeviški župan.

"Vsi imajo roke do 1. septembra, a moramo biti objektivni"

Z deli oz. s prvo fazo so pričeli januarja, obnovitvena dela na sami šolski stavbi pa so stekla spomladi. "V času deževja se nekaj veliko ni dalo narediti, potem so pospešeno delali, vsi imajo roke do 1. septembra. Moramo biti objektivni, kaj češ. Vseeno pa želimo, da je dobro narejeno. Ne pa, da samo nekaj skupaj zložimo in bomo potem popravljali," še pove Petretič.

Ansat TV

kostanjevica na krki
posavski tednik
ansat tv
video
šole v posavju

Pridružite se nam

Poglejte tudi