Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
30.09.2020
14:30
Ukinitev poštne poslovalnice na Senovem?
Foto: ePosavje.com
Poročali smo, da Pošta Slovenije namerava ukiniti dosedanjo poštno poslovalnico na Senovem in jo preoblikovati v pogodbeno pošto.

"Ta korak bi za krajane pomenil velik primanjkljaj"

Predsednica Krajevne skupnosti Senovo o nameravani ukinitvi poštne poslovalnice

SENOVO Na tamkajšnji krajevni skupnosti menijo, da bi preoblikovanje pošte poslovalnice v pogodbeno pošto za krajane pomenil velik primanjkljaj. Ker niso bili s tem seznanjeni, nameravajo narediti poizvedbo pri Pošti Slovenije, ali so te predvidene namere resnične. "Za samo Senovo, predvsem pa za krajane Senovega, je ukinitev pošte oziroma preusmeritev pošte v pogodbeno pošto, zagotovo en primanjkljaj. Krajani bodo težje in pa z manjšo mero lahko uporabljali poštne storitve in drugo dejavnost, ki jo pošta izvaja. Že sedaj je omejitev delovnega časa pošte na Senovem pomenila veliko oviro za krajane," nam je povedala Vlasta Moškon, predsednica Krajevne skupnosti Senovo.

"Na Krajevni skupnosti Senovo nismo seznanjeni z nobeno informacijo o zaprtju pošte"

Deljen delovni čas je za krajane zelo moteč

Kot pravi Moškonova, "Krajevna skupnost Senovo ni bila seznanjena z nobeno informacijo o zaprtju pošte. Tako nameravamo s strani krajevne skupnosti Senovo narediti poizvedbo pri Pošti Slovenije, ali so te predvidene namere resnične, oziroma ali bo na Senovem pošta ukinjena ali bo varianta pogodbene pošte."

Pošta sedaj ni dostopna za invalide

Po njenih besedah pošta Senovo že sedaj ne izpolnjuje določenih pogojev. "Ni dostopna za invalide, pa tudi ta deljeni delovni čas, ki sem ga omenila, je bil za krajane Senovega zelo moteč," še dodaja sogovornica.

(eP)

krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja