Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
04.03.2022
09:24
Brežice, begunci, nastanitve
Grafika: ePosavje.com
Brežičani ponudili pomoč pri nastanitvah beguncev iz Ukrajine, pomoč za Ukrajino zbirajo po Posavju - zaenkrat so nam znane lokacije v Krškem, Brežicah in Podbočju. V nedeljo tudi dobrodelni dogodek.

Brežičani ponudili pomoč pri nastanitvah beguncev

BREŽICE Z Občine Brežice so sporočili, da so v torek, 1. marca, v občino Brežice prispeli prvi begunci iz Ukrajine, v skupini so predvsem družinski člani ukrajinskih državljanov, zaposlenih v podjetjih v Posavju. Brežičani so begunskim družinam omogočili začasno nastanitev v obnovljenih prostorih nekdanjega Doma upokojencev Brežice, kjer so opremljeni prostori s skupno kuhinjo in kopalico, ležišča oz. postelje pa je prispevala Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje. "Pomoč v hrani in oblačilih ter ostalih življenjskih potrebščinah bosta beguncem zagotovili podjetji AFP d.o.o. in Stilles d.o.o.," pravijo v Brežicah.

Kje zbirajo pomoč?

Brežice, Krško

Posavci so se znova združili v pomoči potrebnim in začeli s zbiranjem pomoči za ukrajinske begunce. V Brežicah bodo v Brežiški info točki na Cesti prvih borcev 44 zbirali pomoč v petek med 8. in 18. uro ter v soboto med 9. in 18. uro. V Mladinskem centru Krško bo akcija potekala v četrtek in petek med 15. in 18. uro ter v soboto med 10. in 18. uro, zbrane stvari bodo soorganizatorji dostavili v Ukrajino. V Krškem zbirajo pomoč v stavbi podjetja Savaprojekt, v Leskovcu pri Krškem v Cvetličarni Lilija.

Podbočje

"Ne moremo si predstavljati, kako je, če moraš čez noč zapustiti dom in pobrati le najnujneše stvari, ki jih lahko vzameš s sabo na pot. Tisto, kar si ustvarjal celo življenje, izgubiš čez noč," so v pozivu k sodelovanju zapisali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Podbočje. Vrata doma bodo odprli od srede do petka med 17. uro in 18.30. Kot pravijo v sporočilu, lahko darujete ustekleničeno vodo, trajno hrano, topla oblačila in obutev, hrano za otroke, osnovne higienske pripomočke, odeje, spalne vreče, manjše igrače za otroke, prvo pomoč, razkužila, maske.

Dobrodelni dogodek

V nedeljo ob 15. uri bo Anja Baškovč v prostorih Plesne dvorani Plesnega društva Imani Brežice pripravila dobrodelni plesni Open class dogodek. Vse zbrane donacije, vstopnina sta najmanj dve enoti potrebščin za pomoč beguncem, bodo s pomočjo Društva študentov Brežice in soorganizatorjev dostavili v Ukrajino.

Zbirate tudi pri vas? Pošljite nam več informacij na info@eposavje.com.

brežice

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja