Skip to main content
V Posavju 6.8° C Petek, 3. februar 2023
03.04.2020
20:25
Pozor, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
V občini Brežice je po novem omogočen prehod državne meje z Republiko Hrvaško za potrebe kmetijstva.

Dogovor s hrvaškimi varnostnimi organi

BREŽICE Občina Brežice je s predstavniki Policijske uprave Novo mesto in s pristojnimi ministrstvi (Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvom za zunanje zadeve in Ministrstvom za notranje zadeve) ter s hrvaškimi varnostnimi organi pridobila odgovor o režimu prehajanja državne meje v času izvajanja ukrepov za preprečevanje okužbe s koronavirusom COVID -19 za upravičence po Sporazumu med Republiko Slovenijo (RS) in Republiko Hrvaško (RH) o obmejnem prometu in sodelovanju.

Samo na mejnih prehodih Slovenska vas, Rigonce, Orešje

Lastniki kmetijskih zemljišč, ki imajo kmetijsko zemljišče v celoti v Republiki Hrvaški in ki posedujejo obmejne prepustnice s kmetijskim vložkom, lahko prehajajo državno mejo na mejnih prehodih Slovenska vas, Rigonce in Orešje, ker so mejni prehodi za obmejni promet začasno zaprti.

Če boste potovali izven določenega območja, potrebujete prepustnico

Če bodo v tem primeru potovali izven območja določenega prehodnega mesta, si morajo predhodno pridobiti prepustnico, ki jim ga bo izdal pristojni lokalni štab občine v Republiki Hrvaški.

Kaj pa na površinah s panelno ograjo?

Kaj morate storiti?

Na vseh lokacijah, kjer zaradi zaklenjenih vrat v panelni ograji trenutno ni možen dostop do zemljišč v Republiki Hrvaški preko prehodnega mesta, bodo predstavniki Policije upravičencem odklenili vrata po izraženi potrebi. Upravičenci naj pokličejo na Policijsko postajo Brežice (telefonska številka 07 466 03 00) in najavijo delo na kmetijski površini. Patrulja Policijske postaje Brežice jim bo odklenila vrata, po izvedenih opravilih pa jih bo ponovno zaklenila, enak postopek velja za vsakokratni dostop na zemljišče.

Če nimate maloobmejne prepusnice, si jo uredite na Upravni enoti Brežice

Če upravičenci nimajo maloobmejne prepustnice s kmetijskim vložkom naj pokličejo na Upravno enoto Brežice (telefonska številka 07 499 15 50) in si uredijo vse potrebno za izdajo le-te. Upravne enote je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano že pozvalo k pospešenemu izdajanju maloobmejnih prepustnic.

(bš)

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja