Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
21.05.2019
14:50
Grafika: ePosavje
Mesec dni pred pričetkom festivala Brežice, moje mesto, ki bo potekal me 24. in 30 junijem, so znani že vsi glasbeni izvajalci, ki bodo nastopili na štirih festivalskih odrih. Več pa v nadaljevanju.

Brežice, moje mesto 2019

Gibonni, Elemental, Siddharta

Kot je že nekaj časa znano, se bodo na največjem odru petkovega in sobotnega večera zvrstili Manouche, Siddharta (28. junij), Nika Zorjan, Gibonni in Elemental (29. junij). Zelo pester večer se 26. junija obeta tudi v družbi Nuše Derende, ki je letos na svoj že tradicionalni oder v goste povabila energično Alyo, legendo slovenske glasbe Aleksandra Mežka, za piko na i pa se ji na odru pridružuje tudi igralec, voditelj, imitator, pevec in nenazadnje Brežičan Klemen Slakonja.

Začelo se bo s Dnevom kruha, vina in salam

Festival bo kot vedno svoja vrata odprl na predpraznični večer, 24. junija, ko bo na gradu Brežice potekal Dan kruha, vina in salam z domače obarvano kulinariko in glasbenimi gosti. Nastopila bo skupina Gadi, Brežiški Flosarji, Brigita Šuler, Vinko Šimek, Gasilski pihalni orkester Loče ter Lojze Ogorevc.

Škratja čarovnija

Tudi letos pa organizatorji niso pozabili na najmlajše obiskovalce. Prav za njih bo v sobotnem dopoldnevu (29. junij) v parku pri Mladinskem centru Brežice na Škratji čarovniji nastopila Romana Kranjčan, katere Murenčki, Huda mravljica in številne druge pesmi otroke razeseljujejo že desetletja. Otroško in mladinsko obarvano dopoldne bodo popestrili tudi nadarjeni pevci in pevke Mednarodnega otroškega pevskega festivala Brežice ter plesalci Plesnega društva Imani.

Brežice, moje mesto

brežice
brežice moje mesto
napovednik
glasbene novice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja