Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
01.07.2019
19:30
Foto: Luka Rudman
(Foto: Luka Rudman) Pestro koncertno dogajanje, izjemna kulinarika, športni podvigi ter sončno vreme je botrovalo k še enemu več kot uspešno zaključenemu festivalu Brežice, moje mesto. Video in foto!

25 tisoč obiskovalcev na festivalu Brežice, moje mesto

Na Gibonniju okoli 10 tisoč obiskovalcev

BREŽICE Okoli 25 tisoč obiskovalcev je v preteklem tednu obiskalo številne dogodke, z rekordnim obiskom sobotnega koncerta Gibonnija, ki je v posavsko mesto privabil okoli 10 tisoč obiskovalcev in s svojim nastopom več kot navdušil Brežice. Pred njim je oder ogrela Nika Zorjan in očarala predvsem mlajše obiskovalce posavskega festivala, koncertno dogajanje pa je sklenila hrvaška zasedba Elemental. Izjemno koncertno prizorišče so organizatorji Zavod za podjetništvo, turizem in mladino v sodelovanju z Občino Brežice zabeležili tudi v petkovem večeru, ko je po le dveh letih, a tokrat brez dežnikov, na BMM odru nastopila velika Siddharta ter elektro swing zasedba Manouche.

Poskrbeli za želodčke

Koncertno dogajanje je pospremila tudi tradicionalna Kuhna na ulci, ki je letos pod imenom Špageti vestern prav tako zabeležila rekordni obisk. Nastopili in kuhali so največji domači in tuji mojstri, med njimi ne gre mimo Mojmirja Šiftarja, Igorja Jagodica, Janeza Bratovža, Mateja Jankovića in številnih drugih, ki so na lično opremljenem kulinaričnem prostoru skrbeli za raznolikih okusov željne obiskovalce. Moč je bilo poizkusiti nekaj drugačnega, pestrega, lično pripravljenega, vse skupaj ob izbranem izboru vrhunskih vin in lokalno pridelanega piva.

Fotogalerija:

Tek s Primožem Kozmusom

Sobotni večer pa je bil tudi v znamenju že 9. Teka s Primožem Kozmusom, kjer je letos na krajši razdalji slavil dosedanji serijski zmagovalec Kozmusove najdaljše preizkušnje, Boštjan Vimpoljšek, z novim rekordom proge (10:28.8), v ženski konkurenci pa je zmago odnesla Ajda Slapšak (12:10.4), ki je na Kozmusovem teku prav tako že večkrat izboljšala svoj rezultat. Na daljši, 10 km preizkušnji, je letos zmagal Ambrož Jankovič s časom 36:14.6, med ženskami pa je slavila Breda Škedelj (38:37.4). Kot običajno so se na tek podali tudi najmlajši obiskovalci Primoževega teka, le teh so letos našteli kar 265!

Bosih nog na Sv. Vid

Tek pa ni bila edina festivalsko-športna preizkušnja preteklega tedna. Bosih nog se je na Sv. Vid v nedeljskem jutru po vodstvom Lojzeta Ogorevca, promotorja zdravega načina življenja in glasbenika, podalo 273 pohodnikov. Na skrbno pripravljeni in očiščeni poti so pod natančnimi navodili za boso hojo navkreber pot uspešno premagali vsi pohodniki, ki so bili nad poživljajočim stikom z naravno podlago več kot navdušeni. Pot je bila primerna tudi za starejše in najmlajše obiskovalce, slednji pa so bili v sklopu festivala še posebej navdušeni nad sobotno Škratjo čarovnijo, ki se je odvila v parku pri Mladinskem centru Brežice. Tokrat je nastopila Romana Krajnčan, ki je s svojimi zimzelenimi otroškimi hiti navdušila tako najmlajše kot tudi njihove starše. Pridružili so se ji tudi nadarjeni pevci Mednarodnega otroškega pevskega festivala Brežice, plesalci plesnega društva Imani ter animatorke, ki so skrbele za festivalske poslikave.

Končali ob Krki

Kot se za Brežice spodobi, se je festival v nedeljo končal obvodno in sicer s Summer Jamom ob reki Krki, kjer so obiskovalci od jutranjih ur dalje lahko uživali v sproščenem »Tochka« vzdušju, manjkalo ni niti dobre hrane, zabavnih iger in družbe DJ-ja. Kot smo že poročali, se je festivalsko dogajanje sicer pričelo že v ponedeljek z Dnevom kruha, vina in salam na brežiškem gradu, prav na tej lokaciji pa je v sklopu sredinega dogajanja potekal tudi celodnevni program v čast 70-letnice Posavskega muzeje Brežice.

Večer z Nušo Derendo

Še vedno pa odmeva tudi sredin večer z Nušo Derendo, ki je na svoj oder povabila Alyo, Aleksandra Mežka, izjemno dobrodošlico pa je publika namenila Klemnu Slakonji, ki se je vrnil na domači oder in z Nušo Derendo pripravil fantastično glasbeno poslastico.

(Brežice, moje mesto, Ansat TV, bš, eP)

brežice
brežice moje mesto
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja