Skip to main content
V Posavju 8.2° C Ponedeljek, 22. 2024
16.02.2022
13:09
Mestna občina Brežice
Grafika: ePosavje.com
Brežice ne bodo mestna občina. Poslanci na 64. nujni seji Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo niso izglasovali predloga predlagatelja Danijela Krivca (SDS).

Brežice ne bodo mestna občina

LJUBLJANA "Osem za, osem proti. Sklep ni izglasovan. S tem ugotavljam, da je postopek zaključen na odboru in bo podano poročilo Državnemu zboru. Zaključujem to točko dnevnega reda in zaključujem sejo," je po dobrih dveh urah povedal predsednik Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo Branko Grims (SDS).

Krško tako edina posavska mestna občina

V ponedeljek smo poročali, da so člani Državnega sveta podali pozitivno mnenje k predlogu za Brežice kot mestno občino. Predlog je romal v Državni zbor, kjer so člani Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo v torkovem popoldnevu razpravljali o predlogu, na koncu pa predloga niso izglasovali.

Ivan Molan, župan Občine Brežice

"Pridobitev statusa mestne občine dodatna kreptiev močnih občin ob meji"

"Lahko rečem, da že zdaj ima Občina Brežice precej regijskih inštitucij. Skupaj kot somestje Brežice - Krško - Sevnica imamo določene regijske inštitucije, s katerimi skupaj urejamo regijo Posavje. Sam osebno smatram, da je pridobitev statusa mestne občine samo še dodatna krepitev močnih občin ob meji. Še vedno pravim, da smo vstop v Slovenijo. Ali gre po železnici ali po avtocesti, ki je močno obremenjena z mejnim prehodom, o katerem sem že prej govoril in na katerem se pojavijo tudi 15 do 20 kilometrske razne kolone in to seveda občinam prinese še bistveno marsikaj," je v predstavitvi pred člani odbora povedal župan Ivan Molan. V zaključku je povzel, "da nekako bi vas poprosil, da ta status namenite in da občanom občine Brežice, vsem v tem koncu date dodaten pomen in težo, s tem pa priznate, da so občine ob meji pomembne za razvoj Slovenije in za razvoj Posavja."

(eP)

brežice
mestna občina

Pridružite se nam