Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
27.08.2019
19:53
Vodstvo in pripadniki Civilne zaščite (CZ) dežele Spodnje Avstrijeso si za večdnevni obisk izbrali Slovenijo na podlagi dobrega sodelovanja s Civilno zaščito (CZ) občine Brežice.

Občino Brežice obiskali pripadniki Civilne zaščite dežele Spodnje Avstrije

BREŽICE Poleg brežiške občine in Posavja bodo avstrijski prostovoljci obiskali tudi Obalo in prestolnico.  Ob prihodu v občino Brežice je avstrijsko delegacijo pričakala glasbena dobrodošlica v izvedbi Kulturnega društva Gasilski pihalni orkester Loče.

Gostom je dobrodošlico zaželel župan Občine Brežice Ivan Molan, ki je dejal, da se veseli nadaljevanja uspešnega sodelovanja z avstrijsko CZ. V letu 2016 je župan Ivan Molan na povabilo avstrijske CZ obiskal Spodnjo Avstrijo in si ogledal ukrepe protipoplavne zaščite, predstavniki CZ dežele Spodnje Avstrije pa so s strokovnim prispevkom tudi sodelovali na mednarodni konferenci o zaščiti, reševanju in pomoči, ki jo je leta 2016 organizirala CZ občine Brežice.

Fotogalerija (Foto: Občina Brežice):

Za sprejem in pomoč pri organizaciji obiska Slovenije se je županu zahvalil direktor CZ dežele Spodnje Avstrije Thomas Hauser. Dejal je, da zanje obisk Slovenije ni obisk tuje dežele temveč obisk pri prijateljih. Sprejema avstrijskih gostov sta se udeležila tudi višji svetovalec za področje zaščite in reševanja na Občini Brežice Roman Zakšek, ki je sodeloval pri pripravi obiska, ter poveljnik Civilne zaščite občine Brežice Darko Ferlan.

Občina Brežice

brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice