Skip to main content
Sobota, 2. december 2023
09.10.2020
13:04
Nova gasilska cisterna za PGD Brežice
Foto: WEBO
Februarja smo na naših straneh poročali, da v Prostovoljnem gasilskem društvu Brežice pričakujejo novo gasilsko avtocisterno. V četrtkovem večeru so jo pripeljali v garaže na Cesti svobode.

Nova gasilska avtocisterna že v garažah

BREŽICE Na Občini Brežice so februarja objavili javno naročilo po odprtem postopku za nakup gasilskega vozila za Prostovoljno gasilsko društvo Brežice.

Sprva so dobili podvozje, nato so jim naredili še nadgradnjo

Kot so tedaj zapisali v naročilu, "je predmet javnega naročila dobava podvozja za gasilsko vozilo AC 24/70 za Prostovoljno gasilsko društvo Brežice in izdelava ter izvedba montaže nadgradnje na dobavljeno podvozje vozila za prej omenjeno gasilsko vozilo. Gasilsko vozilo, ki je predmet tega naročila, mora ustrezati pogojem iz veljavnih pravil o tipizaciji gasilskih vozil, ki jih je sprejela Gasilska zveza Slovenije."

Avtocisterna s 7000 litri vode

Brežiški gasilci dobili avtocisterno s 7000-litrskim rezervoarjem za vodo in 300-litrskim rezervoarjem za penilo. Na strehi avtocisterne je tudi monitor "top" s pretokom 2000 litrov na minuto.

Druga največja avtocisterna v posavskem gasilskem avtoparku

S takšno kapaciteto gasilne vode, ki jo bodo lahko brežiški gasilci pripeljali s seboj na požarišče ali v vodohrame, bo nova avtocisterna druga po velikosti v posavskih gasilskih garažah, takoj za 9000-litrsko avtocisterno krških poklicnih gasilcev.

(bš)

pgd brežice
brežice
gasilci

Pridružite se nam