Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
11.02.2020
14:48
PGD Brežice, avtocisterna
Grafika: ePosavje
Brežiški prostovoljni gasilci, ki so bili v zadnjih dneh izpostavljeni kot eni prvih posredovalcev ob požaru v Termah Čatež, bodo dobili novo gasilsko vozilo, avtocisterno.

Nova gasilska avtocisterna s 7000 litrov vode

Dobava podvozja, potem pa še montaža nadgradnje

BREŽICE Na Občini Brežice so namreč objavili javno naročilo po odprtem postopku za nakup gasilskega vozila za Prostovoljno gasilsko društvo Brežice. Kot pravijo v besedilu razpisa, "je predmet javnega naročila dobava podvozja za gasilsko vozilo AC 24/70 za Prostovoljno gasilsko društvo Brežice in izdelava ter izvedba montaže nadgradnje na dobavljeno podvozje vozila za prej omenjeno gasilsko vozilo. Gasilsko vozilo, ki je predmet tega naročila, mora ustrezati pogojem iz veljavnih pravil o  tipizaciji gasilskih vozil, ki jih je sprejela Gasilska zveza Slovenije."

7000 litrov vode, 300 litrov penila in "top" na strehi

V razpisni dokumentaciji je zapisano, da bodo brežiški gasilci dobili avtocisterno s 7000-litrskim rezervoarjem za vodo in 300-litrskim rezervoarjem za penilo. Na strehi avtocisterne bo tudi monitor "top" s pretokom 2000 litrov na minuto. S takšno kapaciteto gasilne vode, ki jo bodo lahko brežiški gasilci pripeljali s seboj na požarišče ali v vodohrame, bo nova avtocisterna druga po velikosti v posavskih gasilskih garaž, takoj za 9000-litrsko avtocisterno krških poklicnih gasilcev.

Rok za oddajo ponudb? 12. marec

Na Občini Brežice, kjer peljejo postopek oddaje javnega naročila v imenu in za račun Gasilske zveze Brežice, ponudbe za omenjeno javno naročilo zbirajo do 12. marca.

Dobava podvozja do 15. maja, celotnega vozila do 31. julija

Kot še pišejo v razpisni dokumentaciji, mora dobavitelj podvozje za gasilsko avtocisterno dobaviti najkasneje do 15. maja, nadgradnjo avtocisterne pa do 31. julija letos.

(bš)

brežice
pgd brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja