Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
10.11.2020
20:04
Sopotniki v Brežicah z novim avtomobilom
Foto: Občina Brežice
Pred Mladinskim centrom Brežice je potekala uradna predaja vozila Toyota Camry Hybrid, ki so ga v dvomesečno uporabo prejeli Sopotniki Brežice.

Sopotniki v Brežicah z dodatnim avtomobilom

Podžupanja: "Za našo občino je izjemno pomemben dan"

BREŽICE Prostovoljci vozniki bodo z dodatnim vozilom dostavljali zdravila in ostale nujne življenjske potrebščine tistim starejšim občanom, ki sami ne morejo ponje. Podžupanja Občine Brežice Mila Levec je ob predaji avtomobila dejala, "da je za našo občino Brežice izjemno pomemben dan, saj smo prejeli v uporabo avtomobil znamke Toyota, ki ga bomo v teh zahtevnih časih uporabljali za dostavo zdravil našim občanom, ki sami ne morejo do njih. Hvala podjetju Toyota Adria, Toyota Slovenija ter Zavodu Sopotniki, ker ste prepoznali naše potrebe in ponudili pomoč našim občanom."

Eno samo vozilo ni dovolj za pokrivanje vseh potreb starejših

Direktor podjetja Toyota Adria d.o.o. Kensuke Tsuchiya je poudaril, da je zelo vesel sodelovanja z Zavodom Sopotniki v Brežicah, kjer ima zavod 300 uporabnikov, kar pomeni 300 starejših občanov, ki so odvisni od teh prevozov. Ker imajo v Brežicah Sopotniki na voljo samo eno vozilo, to pa ni dovolj za pokrivanje vseh potreb starejših, sta se z direktorjem Zavoda Sopotniki Markom Zevnikom dogovorila, da bo podjetje Toyota pomagalo z dodatnim vozilom za dostavo zdravil starejšim v občini Brežice. "Zavod Sopotniki in podjetje Toyota si delita enako vizijo o tem, kakšna naj bo družba – družba, kjer si ljudje pomagamo," so ob tem zapisali na Občini Brežice.

"Nuditi varno in kakovostno mobilnostno rešitev za najbolj ranljivo skupino"

Vodja programa Zavoda Sopotniki Anu Kahuna je o sodelovanju s podjetjem Toyota povedala, "da je najpomembnejša stvar za Sopotnike v času epidemije nuditi varno in kakovostno mobilnostno rešitev za najbolj ranljivo skupino - starejše. V tem trenutku so pomembni hitra odzivnost na novo zaznane potrebe na terenu ter s tem povezano iskanje pravih rešitev. Pri tem v ospredje prihaja sodelovanje z zaupanja vrednimi partnerji. Iskreno hvaležni smo Toyoti Slovenija za posluh in razumevanje glede stisk starejših in na pripravljenost, da skupaj pomagamo. S pomočjo Toyote Slovenija smo v občini Brežice omogočili, da bodo starejši in drugi najranljivejši občani prejemali zdravila in ostale nujne potrebščine na dom. To pomeni, da bodo lahko ostali na varnem - doma, še vedno pa bodo preskrbljeni z vsem, kar potrebujejo za zdravo in dostojno življenje. Na ta način tudi Sopotniki prispevamo k Toyotinemu poslanstvu ustvarjanja vedno boljše družbe. Pri tem pa ostajamo - Človek Človeku Sopotnik."

Zavod Sopotniki

V času epidemije predvsem prevoz starejših do zdravnikov

Zavod Sopotniki, zavod za medgeneracijsko solidarnost, je nastal z namenom pomagati starostnikom pri vključevanju v aktivno družbeno življenje. Z brezplačnimi prevozi starostnikom omogočajo, da se udeležujejo kulturnih dogodkov, obiskujejo svoje prijatelje, gredo k zdravniku, v trgovino ipd. V času epidemije prostovoljci omogočajo predvsem prevoz starejših do zdravnikov in dostavo zdravil ter ostalih nujnih življenjskih potrebščin za tiste starejše, ki druge možnosti nimajo.

Potrebe po dodatnem vozilu za dostavo zdravil in nujnih potrebščin

Občina Brežice je kupila vozilo, ki ga prostovoljci Zavoda Sopotniki dnevno uporabljajo za brezplačne prevoze starejših občanov, občina zagotavlja tudi sredstva vzdrževanja vozila in goriva. "Koordinacija brezplačnih prevozov za starejše poteka pod okriljem Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice. Ker pa se je v času razglašene epidemije in ukrepov pojavila potreba po dodatnem vozilu za dostavo zdravil in nujnih potrebščin starejšim, ki ne morejo od doma, so v Zavodu Sopotniki s pomočjo podjetja Toyota za obdobje dveh mesecev zagotovili brezplačno uporabo dodatnega vozila," so še dodali na Občini Brežice.

Fotogalerija (Foto: Občina Brežice):

(Občina Brežice, bš, eP)

brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja