Skip to main content
Nedelja, 24. september 2023
03.05.2019
16:31
Foto: arhiv ePosavje
Brežiški svetniki so na seji občinskega sveta potrdili zaključni račun proračuna za leto 2018. Leto 2018 je Občina Brežice zaključila s 23,6 milijona evrov prihodkov in 24,6 milijona evrov odhodkov.

Največ investicij na področju infrastrukture

"Bilo je kar nekaj večjih investicij, največja med njimi je obnova starega mostu čez Savo. V prihodnosti bo še obnova mostu čez Krko, precej pa smo imeli tudi investicij v cestno infrastrukturo. Po celotni občini je bilo za približno 8,7 milijonov evrov investicij," ob tem pove župan občine Brežice Ivan Molan.

V letošnjem letu začetek gradnje vrtca v Artičah

Največ investicij so izvedli na področju infrastrukture. "Predlani smo končali šolo v Cerkljah ob Krki, v lanskem letu pa je šlo več ali manj v cestno infrastrukturo, vodovode in kanalizacije. Lansko leto je bilo posvečeno bolj cestni infrastrukturi. V letošnjem letu predvidevamo začetek gradnja vrtca v Artičah," dodaja Molan.

Datum začetka gradnje še ni znan

Začetek gradnje artiškega vrtca sicer še ni znan. Občina Brežice namreč še nima sprejetega proračuna za letošnje leto.

Proračunska seja bo 20. maja

"Proračunska seja bo 20. maja. Seveda pa je odvisno od tega, ali bodo svetniki sprejeli ali ne. Svetniki so v prvem branju predlagali še za 28 milijonov evrov pobud," še pove brežiški upam in vendarle pričakuje, da bo predlog proračuna za letošnje leto sprejet.

Ansat TV

brežice
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja