Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
29.07.2020
15:03
Brežice, brezplačna številka
Foto: ePosavje.com
Kot so sporočili iz Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, se brežiški turizem predstavlja v prenovljeni podobi in s paleto ugodnostmi. In kaj vse so spremenili? Več v nadaljevanju.

Še januarja so pričakovali za do 5% več tujih gostov

Pandemija je turizem zelo prizadela

BREŽICE V turistično eni najbolj izpostavljenih slovenskih občin so na podlagi vseh izračunov še v januarju pričakovali, da bodo letos v občini zabeležili do 5% več prihodov mednarodnih turistov. Ob pandemiji COVID-19 pa so se napovedi spremenile v prah. Turizem je namreč ena izmed panog, ki jih je pandemija in z njo povezani ukrepi zaprtja meja najbolj prizadela.

Vsak deseti Brežičan je zaposlen v turizmu ali gostinski dejavnosti

Kot pravijo v Brežicah, je vsak deseti občan zaposlen v turizmu oziroma v gostinski dejavnosti. Na Občini Brežice so tako zaradi izjemne pomembnosti dejavnosti v prostoru, poleg ukrepov državne pomoči v podporo turizmu ob izbruhu COVID-19, na predlog delovne skupine sprejeli občinske ukrepe v podporo turizmu.

Delovna skupina je predlagala ukrepe

V občini Brežice so tako vzpostavili delovno skupino, ki jo na imenovanje župana sestavljajo Alenka Mokrovič Pogačar, Martina Cizel, Franc Les, Alojz Škrabl, Hana Zorko, Jure Pezdirc, Sašo Panič, Katja Čanžar. V začetku meseca so v Brežicah sprejeli prvi sveženj občinske pomoči okrevanju turizma, ki jo bodo izpeljali v Zavodu za podjetništvu, turizem in mladino Brežice.

Okrepljena promocija turistične ponudbe destinacije

Največ dodatnih sprejetih občinskih sredstev za turizem bo namenjeni okrepljeni promociji turistične ponudbe destinacije. Tako bo na voljo 10 000 brezplačnih vstopnic za Posavski muzej Brežice, na družbenih omrežjih in v medijih načrtujejo okrepljeno promocijo, pripravili bodo nagradno igro za izbor turistično zanimivih fotografij, naročili 500 promocijskih fotografij in 50 krajših video posnetkov, uredili promocijske table na postajališčih za avtodome, izpeljali bodo promocijsko kampanjo na Petrolovih servisih, naredili katalog kolesarskih in pohodniških poti, ter kupili e-kolesa.

Predlagali so še obsežnejši sveženj ukrepov

Kot še pravijo v Brežicah, so v delovni skupini predlagali še obsežnejši sveženj, ki bi vključeval več brezplačnih kart za turiste, ki bodo v destinaciji Čatež & Brežice večkrat prenočili. Prvi sveženj pomoči okrevanju turizma je sicer zastavljen pri 52.700 evrih.

Brežiški turizem v prenovljeni podobi

Discover Čatež & Brežice - Doživi Čatež in Brežice

Brežičani so v novo, kot pravijo doslej najbolj nejasno, turistično sezono štartali s prenovljeno pogobo blagovne znamke destinacije. Tako so blagovno znamko Discover Brežice "zaradi večjega števila spletnih zadetkov« in za večjo prepoznavnost zamenjali z Discover Čatež & Brežice oziroma v slovenščini Doživi Čatež in Brežice."

Trojček doživetij

V novi ponudbi izpostavljamo trojček doživetij, ki ji bodo sobodajalci in drugi lastniki namestitvenih kapacitet lahko ponudili svojim gostom. Vsako sredo dopoldne, zbor je ob 9. uri pred TIC-em v Termah Čatež, organizirajo bosonogi pohod z Lojzetom na Šentvid. Vsak četrtek pripravljajo brezplačne vodene oglede starega mestnega jedra z obiskom Viteške dvorane, zbor je ob 18. uri v Grajskem parku). Pod posebno ponudbo pa so umestili 10. 000 brezplačnih vstopnic za ogled Posavskega muzeja Brežice.

K sodelovanju vabijo turistične ponudnike

"Z namenom beleženja kontaktnih informacij o gostih in predvsem za privabljanje slednjih k vnovičnemu obisku destinacije redno organiziramo nagradne igre. Ob tej priložnosti tudi vabimo turistične ponudnike, da se skozi nagradne igre predstavijo," dodajajo v sporočilu.

(bš)

brežice
turizem

Pridružite se nam

Poglejte tudi