Skip to main content
V Posavju 22.2° C Nedelja, 9. maj 2021
07.08.2019
07:04
Foto: Jakub Ač
Klekljarska skupina Bucike se je v sodelovanju z različnimi klekljarskimi skupinami širom Slovenije lotila obsežnega projekta izdelave klekljanih prtov.

Prti za cerkev sv. Ane na Okiču

SEVNICA Prti bodo odslej krasili oltarje cerkve sv. Ane na Okiču. Prte so v uporabo predale ob mašni slovesnosti, ki je potekala na Anino nedeljo. Kot je ob tej priložnosti povedala vodja projekta in mentorica klekljarske skupine Bucike, ga. Tina Železnik, gre za zares obsežno in mojstrsko delo, v katerem je skritih več kot 900 ur vztrajnega dela številnih klekljaric.

Ob tem je poudarila, da je izdelava teh prtov plod odličnega sodelovanja, ki ga Bucike z drugimi klekljarskimi središči razvijajo vse od začetka njihovega delovanja. Bucike pa uspešno sodelujejo tudi z različnimi inštitucijami v lokalnem okolju in tako na najlepši način prispevajo k ohranjanju in razvijanju te prelepe kulturne dediščine.

Fotogalerija (Foto: Jakub Ač):

Prizadevanja Bucik so že usmerjena proti tradicionalni razstavi, ki jo bodo tudi letos v okviru občinskega praznika pripravile na sevniškem gradu.

Vir: Družinski inštitut Zaupanje, Damijan Ganc

sevnica
večgeneracijski center posavje
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja