Skip to main content
V Posavju 17.9° C Sreda, 28. september 2022
20.10.2021
09:50
C-17 Globemaster, Cerklje ob Krki
Foto: ePosavje.com
Nekaj pred 18.30 uro je bilo okoli letališča Cerklje ob Krki kar precej hrupno, proti zahodu je namreč poletelo vojaško tovorno letalo C-17 Globemaster vojnega letalstva Združenega kraljestva

C-17 Globemaster na letališču v Cerkljah ob Krki

BREŽICE V torkovem zgodnjem večeru, bilo je ob 18. uri in 18 minut, so lahko okoliški prebivalci cerkljanskega letališča slišali močno bobnenje. Z letališke steze je namreč naprej proti zahodu vzletelo tovorno vojaško letalo C-17 Globemaster, vojnega letalstva Združenega kraljestva. 

Na meji med Madžarsko in Romunijo preusmerili let proti Sloveniji

Kot lahko sklepamo iz javno objavljenih podatkov, je letalo na poti iz vojaške baze kraljevih zračnih sil Akrotiri na zahodnem delu Cipra proti vojaških bazi RAF Brize Norton na Otoku nekje na meji med Romunijo in Madžarsko zahtevalo pristanek na enem najbližjih letališč. Ob vstopu v slovenskih zračnih prostor je nato nekaj pred 15. uro popoldne letalo naredilo pristajalni manever prek Posavja do Trebnjega in na letališče Cerklje ob Krki.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

RRR6629

Posadka je nato ob 18. uri in 23. minut pot nadaljevala s cerkljanskega letališča proti Veliki Britaniji (v času nastanka tega zapisa, eno uro po vzletu, se bližajo belgijskem zračnem prostoru). Iz arhiva oktobrskih potovanj letala pod oznako RRR6629 so 6. in 12. oktobra z omenjenega ciprskega letališča proti Veliki Britaniji opravili dva leta, oba brez težav.

(bš, eP)

slovenska vojska
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam