Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
11.08.2022
22:44
Rok Capl, Povežimo Slovenijo
Foto: ePosavje.com
Na tokratni dopisni seji Vlade tudi dve posavski zadevi, Petra Bezjak Cirman je potrjena za vršilko dolžnosti direktorice UKOM, Rok Capl pa ostaja vršilec dolžnosti direktorja Spirit Slovenija.

Petra Bezjak Cirman v.d. direktorja UKOM

Dopoldne smo poročali, da bo nova vršilka dolžnosti direktorice Urada Republike Slovenije za komuniciranje (UKOM) postala Petra Bezjak Cirman.

Potrditev je prišla popoldne, Vlada Republike Slovenije je namreč na četrtkovi dopisni seji sklenila, da se s 16. avgustom 2022 s položaja vršilca dolžnosti direktorja Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje razreši Dragan Barbutovski ter s 17. avgustom 2022 za vršilko dolžnosti direktorja Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje imenuje Petro Bezjak Cirman do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev oziroma najdlje do 16. februarja 2023.

"Petra Bezjak Cirman je univerzitetna diplomirana novinarka. Trenutno je poklicna predsednica Sveta delavcev RTV Slovenije in predstavnica zaposlenih v nadzornem svetu RTVS. V letih 2008 do 2017 je delovala kot novinarka na RTV Slovenija, v letih 2005 do 2008 pa je bila dopisnica z Dolenjske in novinarka v notranjepolitični redakciji Dela," pravijo v obrazložitvi.

Capl še naprej vršilec dolžnosti direktorja SPIRIT Slovenija

A to ni edina posavska zadeva na tokratni seji vlade.  SPIRIT Slovenija je 3. junija 2022 objavila javni natečaj za delovno mesto direktorja SPIRIT Slovenija in ker je postopek javnega natečaja za izbor direktorja zaradi večjega števila prejetih vlog in pozivov za dopolnitve še v teku in do 11. avgusta 2022 ne bo zaključen, so dosedanjega vršilca dolžnosti direktorja Roka Capla ponovno imenovali na to mesto.

Na funkciji bo do imenovanja direktorja, vendar največ za šest mesecev, to je najdlje do 11. februarja 2023. Za sklenitev pogodbe o zaposlitvi z Rokom Caplom je pooblastila Matjaža Hana, ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Za nemoteno delovanje agencije

"Svet SPIRIT Slovenija je na svoji 35. korespondenčni seji 27. julija 2022 sprejel sklep, s katerim vladi predlaga, da za vršilca dolžnosti direktorja SPIRIT Slovenija z 12. avgustom 2022 ponovno imenuje dosedanjega vršilca dolžnosti direktorja Roka Capla, in sicer do imenovanja direktorja, vendar največ za šest mesecev. S tem bo zagotovljeno nemoteno delovanje agencije SPIRIT," dodajajo.

politika
krško
brežice

Pridružite se nam