Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
25.10.2021
08:26
Čar lesa, Sevnica
Foto: arhiv ePosavje
V Lutrovski kleti pod sevniškim gradom je na ogled razstava Čar lesa, ki promovira (upo)rabo lesa in lesenih izdelkov domačih ter lokalnih proizvajalcev. Odprtje razstave je nadgradila razprava.

Čar lesa

SEVNICA "Mesto in občina imata na zemljevidu slovenske lesno-predelovalne industrije velik strateški pomen skozi dolgo zgodovinsko obdobje. Izpostavil je velik pomen gozda in lesa kot naravnega vira ter strateški pomen gozdarstva in lesarstva, ki nudita zelena delovna mesta in omogočata trajnostni razvoj," je ob robu okrogle mize povedal sevniški župan.

Razstava bo na ogled do 2. novembra

Razstavo ob podpori Direktorata za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo ter javne agencije SPIRIT organizirajo Društvo za zaščito lesa Slovenije, Biotehniška fakulteta – Oddelek za lesarstvo, Svet za les, Zavod za gozdove Slovenije. Razstava potuje po različnih krajih Slovenije, v Sevnici pa jo je z veseljem in spoštovanjem sprejela občina ob logistični izvedbi KŠTM Sevnica, k sodelovanju je pristopila tudi Srednja šola Sevnica. Razstava bo v odpiralnem času Gradu Sevnica na ogled do 2. novembra 2021.

Strokovna razprava

V dvorani Alberta Felicijana je sledila razprava z naslovom Oskrba lesne industrije s hlodovino. Sodelujoči gostje, med njimi direktor podjetja Slovenski državni gozdovi d.o.o. mag. Robert Tomazin, v. d. direktorja Zavoda za gozdove Slovenije mag. Janez Logar, generalni direktor Direktorata za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Danilo Anton Ranc, dr. Milan Šernek z Oddelka za lesarstvo Biotehniške fakulteta, Tomaž Remic iz Sektorja za gozdarstvo na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Igor Milavec iz Združenja lesne in pohištvene industrije Gospodarske zbornice Slovenije in Alojz Tuhtar kot predstavnik Obrtno- podjetniške zbornice Slovenije, so razpravljali predvsem o prizadevanjih za krepitev boljše izkoriščenosti domačega lesa in ozaveščanje o številnih prednostih te surovine na najrazličnejših področjih.

(Občina Sevnica, eP)

sevnica

Pridružite se nam