Skip to main content
V Posavju 4.4° C Četrtek, 8. december 2022
14.01.2021
10:32
Krško, cepljenje COVID-19
Foto: arhiv ePosavje.com
Na Nacionalnem inštititu za javno zdravje so v torek objavili prve informacijo o spremljanju cepljenja proti COVID-19 v Sloveniji. V Posavju so po podatkih NIJZ do torka cepili 661 oseb.

Cepljenje proti COVID-19 v Posavju

Do srede proti COVID-19 cepljenih 25.200 oseb

KRŠKO V Sloveniji so do srede, 13. januarja 2021, do 10. uri cepili 25.200 oseb, kažejo podatki iz Elektronskega registra cepljenih oseb in neželenih učinkov po cepljenju (eRCO), ki je namenjen spremljanju cepljenja v državi, spremljanju izvajanja cepljenja v državi, ocenjevanju precepljenosti ter zagotavljanju podatkov o cepljenju in podatkov o neželenih učinkih po cepljenju.

Kaj pravijo podatki do torka?

Po številu cepljenih na 100 prebivalcev je z 1,2 na prvem mestu Osrednjeslovenska regija, kjer so do torka cepili 6635 oseb. Številka je visoka predvsem po zaslugi cepljenja v največji zdravstveni ustanovi v Sloveniji, Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. V Podravski regiji so do torka cepili 3172 oseb, Jugovzhodna Slovenija je s 1190 cepljenimi na 5. mestu, v Posavski regiji pa so do torka cepili 661 oseb.

Cepljenje proti COVID-19 v Zdravstvenem domu Krško

Prvi del cepljenja so v Zdravstvenem domu Krško začeli že v letu 2020, ko 27. decembra cepili varovance v domu starejših občanov. "Drugi del cepljenja je bil v preteklem tednu, cepivo je prišlo v sredo. V sredo in četrtek smo cepili zdravstvene delavce, sodelavce koncesionarje, en del cepiva za zaposlene v zdravstvu še prihaja v tem tednu, kar je pa mogoče dobrodošlo, je pa tudi to, da bodo imeli pacienti, ki so starejši od 80 let, v tem tednu možnost, da se cepijo," nam je povedala direktorica Zdravstvenega doma Krško Tatjana Fabjančič Pavlič.

"Cepili bomo po posamičnih ambulantah"

"Želimo se izogniti množičnemu prihodu na eno mesto"

"Seveda se morajo zglasiti pri svojih izbranih osebnih zdravnikih, izraziti interes za cepljenje in na podlagi tega jih bomo vabili. Cepili bomo pa po posamičnih ambulantah. Vabili bodo izbrani osebni zdravniki, s tem namenom, da se izognemo množičnemu prihodu na eno mesto in mogočemu prenosu okužb, bo tako varneje za paciente, kot za zdravstvene delavce."

(bš)

krško
brežice
sevnica
koronavirus
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja