Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
26.08.2021
10:40
Cesta v Sotelskem po novem zaprta
Foto: arhiv ePosavje
Prejšnji teden smo poročali, da bodo med Brestanico in Krškim zaprli cesto v Sotelskem. Cesta je zdaj tam zaprta za promet, v prvi fazi del bo popolna zapora, v nadaljevanju bodo promet sprostili.

Sanacija pilotne stene je nujna

KRŠKO V Sotelskem, med Brestanico in Krškim, zaradi nestabilnega pobočja prihaja do nagibanja zidu in izrivanja posameznih kamnov. Na Občini Krško so opozorili, da je sanacija in gradnja nove pilotne stene nujna. Ob teh delih bodo uredili še odvodnjavanje zalednih vod izza zidu, nekoliko bo na tem delu razširjeno tudi vozišče.

Sprva popolna, nato delna zapora ceste

Po terminskem načrtu bodo dela zaključili konec oktobra. Cesta Videm - Brestanica bo v začetni fazi popolnoma zaprta, kasneje pa bodo predvidoma vzpostavili delno zaporo. O predvideni spremenjeni ureditvi do konca oktobra bomo na naših straneh še poročali. 

V Krškem pravijo, da so se s projektom nujne in prepotrebne sanacije škarpe s pilotno steno v Sotelskem prijavili na razpis Ministrstva za okolje, na katerem bodo pridobili večino sredstev za to naložbo. Ob tem razpisni pogoji narekujejo, da mora biti projekt do konca oktobra letos zaključen. "Zaradi tega skrajnega roka smo morali s sanacijo začeti istočasno, kot potekajo dela na državni cesti," dodajajo in prosijo za razumevanje ter potrpežljivost.

Kolone pred Brestanico pa vse daljše

Prejšnji teden so sicer z Občine Krško Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo, investitorju prenove brestaniškega križišča v krožišče, posredovali pobude krajanov po optimizaciji pretočnosti zapore na gradbišču krožišča Brestanica, predvsem ob jutranjih in popoldanskih konicah.

V sredo so čakali že pri krški hidroelektrarni

Kolone v Brestanici so sicer vse daljše, v sredinem popoldnevu so tako voznice in vozniki v smeri proti Sevnici čakali že pri hidroelektrarni Krško, slaba dva kilometra pred samim gradbiščem.

V Brestanici prejšnji teden (video: arhiv ePosavje):

(bš, eP)

ceste
krško
obvestila

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja