Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
14.02.2020
21:34
Rušenje stavbe v Brestanici
Foto: ePosavje.com
Na Občini Krško so v začetku tedna objavili dve javni naročili za izvedbo del na območju Brestanice. Na Cesti na ribnik bodo porušili hišo, ki ovira promet. V Stolovniku nadomestni most čez potok.

Nov most čez Lokvanjski potok

Končanje del predvideno do konca septembra

KRŠKO Na lokalni cesti 191071 Stolovnik - Raztez - Dobrava bo dotrajan most čez Lokvanjski potok kmalu zamenjal nadomestni most. Kot pravijo na Občini Krško, ponudbe zbirajo do 28. februarja, če ne bo težav v fazi pridobivanja in izbiranja ponudb, bi s projektom začeli v sredini marca, končali pa do konca septembra letos.

Cesta na ribnik v Brestanici

Hišo na Cesti na ribnik bodo porušili

Tudi preureditev ceste

Če z glavne ceste Brestanica - Senovo zavijete desno proti Stolovniku in ribnikom v Mačkovcih, se kmalu "zaletite" v zoožanje ceste, kjer je v napoto hiša na desni strani ceste na naslovu Cesta na ribnik 6. Hiša in pred njo zid iz cementega betona pa bo, tako na Občini Krško, kmalu zgodovina. V torek so namreč objavili javno naročilo za rušitev hiše in širitev Ceste na ribnik v Brestanici.

Dokončanje del do julija letos

Po zapisanem v dokumentaciji, bodo porušili hišo in zid iz cementnega betona ter preuredili cesto, ki pelje naprej proti Stolovniku. Kot je zapisano v popisu del, bodo uredili tudi hodnik za pešce. Zbrane ponudbe bodo odprli 28. februarja, začetek naročila je predviden 16. marca, dokončanje del pa do 31. julija letos.

(bš)

brestanica
krško
ceste

Pridružite se nam