Skip to main content
V Posavju 5.7° C Petek, 9. december 2022
19.04.2021
12:47
Čistilna akcija na Senovem
Foto: TD Senovo
Na Senovem so v soboto pripravili čistilno akcijo, na kateri so s skupnimi močmi polepšali kraj. Kot pravijo v Turističnem društvu Senovo, je akcija s člani številnih društev zelo uspela.

Za lepši kraj

KRŠKO Člani Turističnega društva Senovo so v  soboto skupaj s člani društev KO Zveze borcev za vrednote NOB Senovo, Društva upokojencev Senovo, Društva prijateljev mladine Senovo, Folklorne skupine DKD Senovo, Prostovoljnega gasilskega društva Senovo in krajanov, ki so se spontano odzvali, izpeljali čistilno akcijo. Po besedah predsednika Turističnega društva Senovo Antona Petroviča, je akcija zelo uspela.

Fotogalerija (Foto: Turistično društvo Senovo):

Tako so pobrali smeti in odpadke po Senovem, očistili so potok mimo društvene pisarne, uredili peš pot med Ravnami in Senovim, pa tudi pokosili okolico muzeja tehniške dediščine v Ravnah, pregrabili površine igral pri stavbi Krajevne skupnosit Senovo in spominskih obeležij NOB v parku pri zdravstvenem domu, v centralnem parku in pri nekdanji rudniški upravi ter odstranili kadaver mačke iz potoka.

Člani KO ZB za vrednote NOB Senovo so pri spominskem obeležju v parku pri Krajevni skupnostiS Senovo zasadili smreko, članice Društva upokojencev Senovo pa so uredile še okolico društvenega prostora. "Složno smo uspeli," dodaja Petrovič.

(eP)

senovo
fotogalerija
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja