Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
25.09.2020
19:12
Armeško, 25. september 2020
Foto: ePosavje.com
Na Občinski svet Občine Krško je prišla pobuda Civilne iniciative Armeško, ker krajani ne želijo prisotnosti gospodarskih objektov v svojem okolju, da ti gospodarski objekti motijo njihovo življenje.

Želeli so zavezo občinskega sveta ...

... Da v prostorski načrt ne bodo umeščali gospodarskih objektov v njihovo bivalno okolje

KRŠKO V Civilni inicativi Armeško so želeli zavezo, da občinski svet v prostorske načrte ne bo umeščala gospodarskih objektov v njihovo bivalno okolje. Občinski svet je na seji njihov predlog podprl. Kot je povedal predstavnik Civilne iniciative Armeško Tomislav Malgaj, so se s prihodom novega lastnika zemljišča v kraju pred enim letom pogoji bivanja bistveno spremenili in poslabšali.

"Armeško je povsem klasična, podeželska vasica brez industrije"

Krajani ocenjujejo, da novi lastnik želi tam urediti skladišče gradbenega materiala in mehanizacije

Dobro leto nazaj je namreč domačinka prodala gospodarsko poslopje, krajani pa ocenjujejo, da novi lastnik namerava tam urediti skladišče gradbenega materiala in mehanizacije v zaprtem in odprtem prostoru ali urediti samski dom, s čimer se ne strinjajo.

Malgaj: "Smatramo, da tovrstne dejavnosti ne sodijo v ruralno področje"

"Armeško je povsem klasična, podeželska, vasica. Brez industrije. Temu mi tudi nasprotujemo. Smatramo, da tovrstne dejavnosti ne sodijo v ruralno področje, temveč v industrijske cone, ki jih imamo v Vrbini in še kje," je ob tem povedal Malgaj. "Ta dejavnost je primerna v takšnem okolju, ne pa v sredini vaške skupnosti.

Bezjak: "Ne upoštevajo sobot, nedelj in praznikov"

"Najbližje sosede motijo pri nočnem počitku"

Pobudo Civilne iniciative Armeško podpira tudi Krajevna skupnost Brestanica. Vlado Bezjak, predsednik Sveta Krajevne skupnosti Brestanica, pravi, "ker so to čisto drugi ljudje. Niso naši, domačini. Ne upoštevajo sobot, nedelj in praznikov, delajo. Najbližje sosede motijo pri nočnem počitku. Poleti začnejo že ob 5.20, zvečer pripeljejo ob 22. uri in ropotajo."

"Nimamo pločnika, promet se je povečal"

Bezjak ob tem dodaja, "da istočasno v Armeškem nimamo pločnika, povečal se je promet in bojazen, da pride do kakšne prometne nesreče." Občinski svet je pobudo Civilne iniciative Armeško soglasno podprl.

(eP)

video
posavski tednik
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja