Skip to main content
V Posavju 4.7° C Četrtek, 8. december 2022
17.12.2019
09:29
Drsališče v pešconi
Foto: ePosavje.com
V pešconi na Cesti krških žrtev so v torkovem jutru pričeli s postavitvijo drsališča iz naravnega ledu.

Začeli s postavitvijo drsališča v starem Krškem

V pešconi na Cesti krških žrtev v Krškem bodo v okviru projekta Mar nam je za skupnost uredili drsališče iz naravnega ledu. Dosedanje drsališče na umetni masi se je v preteklih letih selilo iz Šajspoha na Hočevarjev trg, pa na videmsko tržnico in teniška igrišča, letošnje drsališče iz naravnega leda pa bodo umestili v peš cono ob Cesti krških žrtev 44 - med Bohoričevo in Dalmatinovo ulico.

200 kvadratnih metrov

Kot pravijo na Občini Krško, bodo pripravili drsališče na površini 200 kvadratnih metrov, ljubitelji drsanja pa si bodo lahko primerno športno opremo in drsalke tam tudi izposodili.

"Želimo povečati zdrav življenjski slog prebivalcev"

Kot je ob predstavitvi vzpostavitve fitnesa na prostem pri Šolskem centru Krško - Sevnica povedala Janja Jordan z Občine Krško, so projekt Mar nam je za skupnost snovale posavske občine, krajevna skupnost in Športna zveza Krško, cilj projekta pa je povečati zdrav življenjski slog prebivalcev. "To želimo doseči tako, da bomo uredili nove vadbene površine na prostem - predvsem s fitnes napravami na prostem in z nakupom drsališča in s tem bomo uredili tudi zimski kotiček."

(bš)

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja