Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
21.07.2020
10:14
Društvo Sonček Posavje je konec junija izvedlo že drugo zdravstveno terapevtsko kolonijo na Pašmanu. Več v nadaljevanju novice.

Vsakodnevne terapije na otoku Pašman

Program je zajemal razbremenitev družin vsakodnevnih skrbi in jim omogočal, da se posvetijo sebi in svojemu otroku z motnjami v razvoju, vzpostavijo dobro interakcijo in komunikacijo med terapevti in družino, pa tudi navezovanje stikov, integracijo in inkluzijo otrok z motnjami v razvoju, krepitev zdravja, učenje rekreativnih in sprostitvenih dejavnosti …

Posavski 'sončki' so tako imeli vsakodnevne terapije, vožnje z banano, vodnim skuterjem,  čolnom, supanje – sede in samostojno. Plavali so v morju, v vodi igrali razne igre, poslušali predavanja, se družili, sodelovali v sprostitvenih aktivnostih in različnih gibalnih dejavnostih.

Foto: Franci Slivšek

Velik poudarek na vodnih aktivnostih

»S pomočjo prostovoljcev smo sledili vsem zastavljenim ciljem in v ZTK  smo tudi letos poleg terapij velik poudarek dajali vodnim aktivnostim, ki so prav tako terapevtskega pomena na bolj prijeten - zabaven način, saj pri vseh vodnih aktivnostih največ delamo ravno na prenosu teže in lovljenju ravnotežja. Upoštevali smo tudi vsa navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in kljub razmeram kolonijo izpeljali uspešno,« so sporočili iz društva. Domov so se vrnili nasmejani, s polno lepimi spomini in zdravi.  Zahvaljujejo se vsem, ki so pomagali soustvariti prečudovite dni.

(eP) 

krško
fotogalerija

Pridružite se nam