Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
08.03.2022
09:55
V Šentjerneju so v soboto predpremierno zavrteli športno-dokumentarni film Contour Slovenija, v katerem so zabeležili kolesarjenje Ignaca Bakšeta po mejah naše domovine.

Contour Slovenija

ŠENTJERNEJ V Kulturnem centru Primoža Trubarja v Šentjerneju so v soboto predpremierno zavrteli športno-dokumentarni film Contour Slovenija, v katerem je ljubiteljski kolesar Ignac Bakše ob slovenski državni meji med 11. in 19. junijem lani prekolesaril 1.585 kilometrov. V devetih dneh je Bakše čez 80 občin in 10 regij naredil 29.500 višinskih metrov, celoten podvig pa so skupaj s  posneli in družili v dokumentarni film.

"To je film za kinodvorano"

"Zelo sem srečen, to je film za kinodvorano, da se vsedeš, poslušaš in si ga pogledaš. Danes sem si ga prvič ogledal v celoti in ob gledanju podoživel celotno pot in projekt. Seveda imam še željo po treniranju, kolesarjenju in predvsem, da ostanem v dobri fizični kondiciji. Bi rekel, da to vse skupaj zna še kam pripeljati," je po predpremieri povedal Bakše. 

Zgodba se s tem filmom šele dobro začenja

Športno-dokumentarni film o kolesarskem podvigu je režiral Rok Sanda, ki pravi, da se zgodba s tem filmom šele dobro začenja. "Odzivi v Šentjerneju so zelo pozitivni. Občutki so fajn in zelo sem ponosen na celotno ekipo," je dodal Sanda.

Glasbo za film je prispeval skladatelj Andrej Černelč. "Sam sem športno-dokumentarni film Contour Slovenia, poskušal obarvati na prijeten in pozitiven način. Rok mi je bil tukaj v veliko podporo, saj je bil sam nekoč glasbenik in ve približno, kaj se da z glasbo doseči. Želel sem prikazati in pokazati vse te emocije, da jih ob ogledu prikličemo na plano. Po predpremieri lahko rečem, da so prišle do mene izjemo dobre reakcije na glasbo in zato sem navdušen."

Naravne lepote Slovenije

Ustvarjalci projekta Contour Slovenia želijo s filmom in vsebinami navdušiti slovensko in tujo publiko za naravne lepote ter raziskovanje Slovenije s kolesom.

video
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja